Κρεμμυδοκεφτεδάκια

Τα κεφτεδάκια είναι ένα πιάτο που μπορεί να σταθεί τόσο ως ορεκτικό όσο και ως κυρίως συνοδευόμενο από κάποια γαρνιτούρα. Για να μην αναφερθώ στη χρησιμότητά του ως βασικού πιάτου σε κάθε αποκριάτικο παιδικό πάρτι και κάλεσμα όπου υπάρχουν πιτσιρίκια με όρεξη για φαγητό. Σήμερα σας προτείνουμε μια εκδοχή τους με κρεμμυδάκια.

Υλικά

Κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ματσάκι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Φέτα θρυμματισμένη 300 γρ
Φρέσκο δυόσμο 3-4 κλωναράκια
Άνηθος
Σόδα 1 κουτάκι 330 ml
Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αυγό 1
Γάλα φρέσκο 1/2 κούπα
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε.Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το γάλα, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, τον ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο και τον άνιθο.Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το τριμμένο τυρί και ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηκτός χυλός .Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο ηλιέλαιο και μ’ ένα κουτάλι βάζουμε χυλό στο τηγάνι.Τα τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να χρυσαφίσουν!