«Κουρτίνα της αγκαλιάς»: Γονείς και νοσηλευόμενα παιδιά αγκαλιάζονται έπειτα από μήνες

Τα παιδιά ήθελαν να αγκαλιάσουν τους γονείς τους και τα κατάφεραν. Εμπνευσμένη από τα γράμματα των παιδιών προς τον Άγιο Βασίλη είναι η «κουρτίνα της αγκαλιάς» σε νοσοκομείο της Ρώμης στο οποίο νοσηλευονται μικρά παιδιά.

‘Εναν καινοτόμο τρόπο για να επιτρέψει στα παιδιά που νοσηλεύονται – και είναι ευάλωτα στον κορωνοϊό – να απολαύσουν την προσωπική επαφή με τους αγαπημένους τους μετά από αρκετούς μήνες. Η «μαγική κουρτίνα» είναι η πατέντα που έφερε ξανά τις οικογένειες κοντά.

Αυτή η κουρτίνα που βρίσκεται στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε της Ρώμης έχει δύο τρύπες που από μέσα της περνάνε δύο χέρια από νάιλον. Στην ουσία ο γονιός μπορεί να τοποθετήσει τα χέρια του εκεί μέσα, καθώς στην άλλη πλευρά της κουρτίνας, υπάρχει το παιδί που περιμένει το χάδι. Βίντεο του γαλλικού πρακτορείου απαθανατίζει τη στιγμή που γονείς και φίλοι κάνουν την επιθυμία τους πραγματικότητα.

«Το να αγκαλιάζω τον γιο μου για πρώτη φορά μετά απόδύο μήνες είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του νοσοκομείου που μας επέτρεψε να το κάνουμε αυτό – δεν είναι κάτι μικρό», ήταν τα λόγια της Κλαούντια Πότσι, μητέρας ενός από τα παιδιά που βρίσκονται στο νοσοκομείο αυτή τη δυσμενή περίοδο για όλο τον πλανήτη.

Οι γονείς αγκάλιασαν και φίλησαν τα παιδιά τους μέσα από τη διαφανή κουρτίνα. Φορούσαν μάσκα για περισσότερη ασφάλεια.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων κατέγραψε αυτές τις τόσο συγκινητικές στιγμές…

«Τα παιδιά έγραψαν στις επιστολές τους προς στον Άγιο Βασίλη ότι η μεγαλύτερη επιθυμία τους ήταν να αγκαλιάσουν τους αδελφούς, τις αδελφές, τις μητέρες, τις γιαγιάδες τους, ή όλους τους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να μείνουν στο νοσοκομείο μαζί τους. Αυτό μας ώθησε να δημιουργήσουμε αυτήν την «κουρτίνα αγκαλιάσματος», δήλωσε η διευθύντρια του νοσοκομείου.