Σορμπέ φράουλα: Σπιτικό ελαφρύ παγωτό για όλους!

Είναι η εποχή τους. Οι φράουλες έχουν την τιμητική τους και τι πιο ωραίο από ένα δροσερό και ελαφρύ παγωτό;

Διαλέγουμε φράουλες ώριμες, κατακόκκινες και σφιχτές. Τις πλένουμε καλά, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις αλέθουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και τα βάζουμε να βράσουν.

Ανακατεύουμε το σιρόπι μέχρι να πάρει βράση. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, το αφήνουμε 3 ακόμα, σταματώντας το ανακάτεμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει

Αφού κρυώσει καλά, ρίχνουμε το σιρόπι στις πολτοποιημένες φράουλες.Ανακατεύουμε το μείγμα με σύρμα και αν έχουμε παγωτομηχανή το χτυπάμε να παγώσει και να σφίξει. Αλλιώς, το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει ελαφρά και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψει.Επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία 2-3 φορές ακόμα, μέχρι να παγώσει τελείως το σορμπέ φράουλα. Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε το χτύπημα τόσο πιο αφράτο θα γίνει το σορμπέ.

Μυστικό

Όταν φτιάχνουμε σιρόπι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έρθει το σιρόπι σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να βράζει, δεν ανακατεύουμε ξανά γιατί θα κρυσταλλιάσει.

Υλικά
Για το σορμπέ φράουλα
  • 500 γρ. φρέσκιες φράουλες
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. νερό
  • 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
Διαβάστε επίσης:

Η Φιλαρμονική Δήμου Πάφου και το Πετρίδειο Ίδρυμα ενώνουν δυνάμεις για ένα αξέχαστο Jukebox Εμπειρία

Πιτ- Τζολί: H κόρη τους Σιλό παίρνει θέση στη διαμάχη των γονιών της