«Ιδού, γιατί είναι απάνθρωπο να λέμε σε έναν γονιό «απόλαυσε κάθε στιγμή με το παιδί σου»»

«Ιδού, γιατί είναι απάνθρωπο να λέμε σε έναν γονιό"ευχαριστήσου κάθε στιγμή με το παιδί σου"»

Μία κλασική ατάκα στους γονείς, και κυρίως, στις μαμάδες είναι «απόλαυσε κάθε στιγμή με το παιδί σου», γιατί δεν θα ξαναείναι παιδί. Μία μαμά αποδομεί αυτή τη φράση μέσα από μία ρεαλιστική εξομολόγηση που αποδεικνύει, ότι η ζωή δεν είναι πάντα ρόδινη.

«Αναρωτιέμαι, αν η γενιά μας τελικά σπάσει τον κύκλο του «ευχαριστήσου κάθε λεπτό με το παιδί σου», επειδή ειλικρινά είναι απάνθρωπο.

Γνωρίζουμε, ότι αυτές είναι υπέροχες μέρες και ότι ο χρόνος περνά. Γνωρίζουμε, ότι μια μέρα θα ξυπνήσουμε μέσα σε απόλυτη σιωπή με άδεια δωμάτια, χωρίς άπλυτα και τα πατώματά μας δεν θα είναι γεμάτα παιχνίδια. Ισχύει, είναι αναπόφευκτο, το γνωρίζουμε. Δεν χρειάζεται να μας το λέτε. 

Ξέρετε, τι άλλο, όμως, είναι επίσης αλήθεια; Υπάρχουν πολλές στιγμές, μέρες, εβδομάδες, μήνες, που ο χρόνος μοιάζει να σταματά.

Είναι αυτές οι στιγμές του θυμού, αυτές που νιώθεις αβοήθητη, εξαντλημένη, πελαγωμένη. Και όλα αυτά είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ συναισθήματα. 

Και ο Θεός να μην σας επιτρέψει ποτέ να ζήσετε έναν εφιάλτη, σαν τον δικό μου προσφάτως. Δεν υπάρχει τίποτα ευχάριστο στο να βλέπετε ένα κομμάτι της καρδιάς και της ψυχής σας να βρίσκεται στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου γεμάτο καλώδια και μηχανήματα, ενώ εσείς να προσεύχεστε να πάρει την δική σας ψυχή αντί για τη δική του. 

Δεν πρέπει να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή, αλλά να επιβιώνουμε κάθε στιγμή. Μερικές φορές είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε. Ας σπάσουμε λοιπόν αυτόν τον κύκλο του να λέμε στους γονείς να το απολαμβάνουν, γιατί ο χρόνος περνά. Ας τους υποστηρίξουμε και ας δώσουμε λίγο χώρο για πραγματικά, ανθρώπινα συναισθήματα»

Πηγή: Motherly

Διαβάστε επίσης:

Ένα δαγκωμένο σάντουιτς αποδεικνύει, γιατί ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει

Ξύπναγε την κόρη του στις 5 το πρωί για να της κάνει «στρατιωτική» γυμναστική – Της πέταξε τα ανοιχτόχρωμα ρούχα

Μαμά αετογερακίνα της Κύπρου μεταφέρει αρουραίο στη φωλιά για να ταΐσει τα μικρά της (vid)