Η UEFA στο πλευρό των παιδιών του πολέμου – Το ποσό «μαμούθ» που προσφέρει

Η UEFA στο πλευρό των παιδιών του πολέμου - Το ποσό «μαμούθ» που προσφέρει

Τον αποκλεισμό όλων των μελών της από τη Ρωσία με άμεση ισχύ αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA), δίνοντας συνέχεια στις αντιδράσεις των διεθνών Οργανισμών που επέβαλαν «αθλητικές» κυρώσεις εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Παράλληλα, η Ένωση των ποδοσφαιρικών συλλόγων, ενέκρινε κατά την πρώτη συνεδρίασή της για το 2022, που διεξήχθη στο Λονδίνο, την λήξη της εμπορικής συνεργασίας της με την Gazprom.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή Πρακτορεία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ECA, αποφάσισε να συνεχίσει τις προσπάθειες της για στήριξη των ουκρανικών συλλόγων και των ποδοσφαιριστών, ενώ δεσμεύτηκε να συζητήσει εκ νέου την κατάσταση στην επόμενη γενική συνέλευση της Ένωσης, στις 28 και 29 Μαρτίου στην Βιέννη.

1 εκατ. ευρώ για την στήριξη των παιδιών του πολέμου

Την ίδια στιγμή, το ίδρυμα της UEFA για τα παιδιά (UEFA Foundation for Children) θα χορηγήσει 1 εκατομμύριο ευρώ σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στα παιδιά της Ουκρανίας, τα οποία έχουν πληγεί από τη ρωσική εισβολή, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της UEFA και του ιδρύματος, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Τα παιδιά είναι πολύ ευάλωτα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων και είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της υγείας τους», δήλωσε ο κ. Τσέφεριν.

Επιπλέον, το ίδρυμα θα χορηγήσει ένα επιπλέον πακέτο έκτακτης βοήθειας 100.000 ευρώ στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μολδαβίας, η οποία συνεργάζεται με ανθρωπιστικές οργανώσεις για να βοηθήσει παιδιά και πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

«Το βιολί που ήθελε να τραγουδάει» μας αποδεικνύει ότι κανένα όνειρο δεν είναι ακατόρθωτο

Διχάζει η Rihanna: Η προκλητική εμφάνιση λίγο πριν γίνει για πρώτη φορά μαμά

Σπιτικός χαλβάς με ταχίνι: Πώς να φτιάξετε μόνες σας τον «βασιλιά» της Καθαράς Δευτέρας