Η στιγμή που γεννιέται μια μητέρα…

Η στιγμή που γεννιέται μια μητέρα…

Τη στιγμή που ένα νέο μωρό έρχεται στον κόσμο, έρχεται στον κόσμο και μια νέα μαμά. Το περιβάλλον της, όμως, τις περισσότερες φορές, στρέφει όλη του το ενδιαφέρον στο μωράκι και όχι σε εκείνη, η οποία βιώνει μια εξίσου σημαντική και ευαίσθητη εμπειρία. Το παρακάτω κείμενο, λοιπόν, της μαίας Tina Goldstein, δεν απευθύνεται τόσο στη νέα μαμά μα στον σύντροφο, στους γονείς και στους στενούς της φίλους που έχει νόημα να την φροντίσουν σωστά, για να μπορέσει κι εκείνη με τη σειρά της να φροντίσει σωστά τη νέα ζωή που έφερε στον κόσμο.

«Η στιγμή που γεννιέται μια μητέρα.

Πολλοί δείχνουν να ξεχνούν, όταν έρχεται στον κόσμο ένα μωρό, ότι εκείνη τη στιγμή αναδύονται στην πραγματικότητα δύο πλάσματα.

Δύο πλάσματα που εισέρχονται ταυτόχρονα σε νέους κόσμους. Έναν κόσμο όπου πρέπει να μεγαλώσουν και να μάθουν να πλοηγούνται σε νέα ζωή γεμάτη άγνωστα.

Έναν κόσμο όπου και οι δύο ταυτόχρονα έρχονται αντιμέτωποι με τη σοκαριστική ευθραυστότητα και μη οικεία συναισθήματα.

Η μετάλλαξη στην οποία υποβάλλεται μια γυναίκα καθώς κινείται από την κοπέλα στη μητέρα είναι η σπουδαιότερη σωματική, πνευματική και συναισθηματική εξέλιξη στη ζωή της.

Αυτό, λοιπόν, είναι μια ευγενική υπενθύμιση να δώσετε χάρη στον εαυτό σας σε αυτό το νέο ταξίδι της μητρότητας.

Παρακαλώ, μην ξεχνάτε, ότι χρειάζεστε κι εσείς να σας αγκαλιάζουν και να σας στηρίζουν σε αυτόν τον τοκετό, καθώς μετατρέπεστε σε μία νέα, εξελιγμένη έκδοση του εαυτού σας.»

πηγή φωτό: monetnicolebirths

Διαβάστε ακόμα:

Η Αγλαντζιά βγάζει στον δρόμο τον παγωτατζή και μας κερνά δροσερό παγωτό!

Ανησυχία για τις μωβ μέδουσες στις θάλασσες –  Τι πρέπει να κάνουμε αν μας τσιμπήσουν

Πετάμε τις μάσκες και στους εσωτερικούς χώρους – Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου