Η πιο γλυκιά συνταγή της εβδομάδας: Κορμός σοκολάτας με μπανάνα

Κλασικός, αγαπημένος και σοκολατένιος ο κορμός, είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά, τα οποία λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Σήμερα, εμπλουτίζουμε την κλασική συνταγή για σοκολατένιο μωσαϊκό με μπανάνα!

Υλικά:

300 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κακάο
3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
100 ml γάλα
3 κ.σ. λικέρ μπανάνα
3 μπανάνες

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη (κρατάμε λίγο για πασπάλισμα στο τέλος), ανακατεύουμε να λιώσει καλά, προσθέτουμε το κακάο, το γάλα, την πραλίνα, το λικέρ και τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και προσθέτουμε τα κομμάτια μπανάνας. Αδειάζουμε το μείγμα σε διάφανη μεμβράνη και του δίνουμε σχήμα κορμού. Αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά, αφαιρούμε την μεμβράνη, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και είναι έτοιμο να το κόψουμε σε φέτες και να το σερβίρουμε.