«Η φάρμα των ζώων»: Το κλασικό αριστούργημα του Τζορτζ Όργουελ που θα συναρπάσει τα παιδιά

Η θρυλική Φάρμα των Ζώων (Animal Farm) του Τζορτζ Όργουελ αποτελεί μια μυθιστορηματική αλληγορία για τις μορφές εξουσίας, την καταπίεση, την επανάσταση και τα προβλήματα που ανακύπτουν στους επαναστατημένους ως προς την οργάνωση και την ανάταξη όσων μέχρι τότε έρχονταν έτοιμα από τον καταπιεστή.

Το 160 σελίδων αριστουργηματικό βιβλίο του Όργουελ μετατρέπεται από τον Μιχάλη Μακρόπουλο σε μια εικονογραφημένη από την  Θέντα Μιμηλάκη εκδοχή 88 σελίδων (μαζί με τις ολοσέλιδες εικόνες) για μικρότερα παιδιά, ηλικίας περίπου 6-9 ετών ή και 5 με μεγαλόφωνη ανάγνωση.

Η υποθεση

Κάποιο βράδυ ένας αγρότης, ο κύριος Τζόουνς, γύρισε κουρασμένος στο σπίτι του. Αυτός ο Τζόουνς είχε μάτια που έλαμπαν από κακία και δεν το ’χε σε τίποτα να σηκώσει το ραβδί του και να το σπάσει στη ράχη ενός ζώου. Τα ζώα δεν υπέφεραν άλλο την τυραννία και την αδικία, επαναστάτησαν και έδιωξαν την οικογένεια του Τζόουνς.

Τότε το αγρόκτημα έγινε δικό τους, όμως ο Ναπολέοντας κι ο Φωνακλάς, δύο μεγάλα γουρούνια, πίστευαν πως ήταν «πιο ίσοι από τους άλλους», κι έτσι τα ζώα έπρεπε να παλέψουν ξανά – αυτή τη φορά όχι ενάντια στους ανθρώπους, αλλά στους πρώην συντρόφους τους.

Μια κλασική ιστορία ειπωμένη με τρόπο που θα συναρπάσει τα παιδιά!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Διαβάστε επίσης: Ο «Χταποδόκηπος»: Ένα από τα πιο χαρούμενα τραγούδια των Beatles έγινε βιβλίο για παιδιά

6 υπέροχα βιβλία που θα γίνουν η καλύτερη παρέα των παιδιών

«Φτού κι απ’ την αρχή»: Ένα βιβλίο για τον φόβο των παιδιών για τις αλλαγές και το «καινούριο»