Η Έλενα Κουλιτσένκο εξασφάλισε την πρόκρισή της για τον τελικό του άλματος σε ύψος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

Απίστευτη χρονιά ζει η Έλενα Κουλιτσένκο, η οποία εξασφάλισε την πρόκρισή της για τον τελικό του άλματος σε ύψος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η αθλήτρια του Τζέιμς Τόμας, πέρασε με την τρίτη προσπάθεια το 1,92μ., σημειώνοντας νέα ατομική επίδοση στον ανοικτό στίβο, άλμα που ήταν αρκετό τελικά να της δώσει την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (27/8). Η Κουλιτσένκο έγινε η πρώτη Κύπρια αθλήτρια, μετά την Ελένη Αρτυματά (200μ., 2009), η οποία θα λάβει μέρος σε έναν τελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και η μοναδική που τα κατάφερε στη Βουδαπέστη.

Με τσαμπουκά και ψυχραιμία

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Κουλιτσένκο έδειξε… τσαμπουκά και απίστευτη ψυχραιμία, καθώς πέρασε με την τρίτη προσπάθεια το 1,89μ. και το 1,92μ., το οποίο αποδείχθηκε τελικά καθοριστικό. Νωρίτερα, πέρασε με την πρώτη τα 1,75μ., 1,80μ. και με τη δεύτερη το 1,85μ. Το 1,92μ. πέρασαν μόνο 8 αθλήτριες και για να συμπληρωθεί η 12άδα του τελικού, οι κριτές πήγαν στο 1,89μ. Έλα, όμως, που υπήρξε τετραπλή ισοβαθμία στη 12η θέση(!), με αποτέλεσμα ο τελικός της Κυριακής να διεξαχθεί με 15 αθλήτριες! Συγχαρητήρια Ελένα, Συγχαρητήρια Τζέιμς. Καλή επιτυχία στον τελικό.

Διαβάστε επίσης:

Αποσύρονται αντηλιακά από την αγορά: Δείτε την λίστα.

13χρονο παιδί στο Μακάρειο: Το παρέσυρε αυτοκίνητο ενώ έκανε ποδήλατο