Εκπληκτικό νέο πανκύπριο ρεκόρ η Ελένα Κουλιτσένκο!

Η εκπληκτική 21χρονη πρωταθλήτριά μας, αγωνιζόμενη με τη φανέλα του Πανεπιστημίου της Τζιόρτζια, στους τελικούς της νοτιοανατολικής περιφέρειας των ΗΠΑ (Southeastern Conference – SEC), πέρασε πάνω από το 1,95μ. και κατέρριψε το ρεκόρ του 1,93μ., που κατείχε η ίδια από φέτος (30/3/24) και η Λεοντία Καλλένου από το 2015!
Η Κουλιτσένκο έκανε καταπληκτικό αγώνα, στον οποίο μπήκε και η τακτική στα τελευταία άλματα, καταφέρνοντας να κερδίσει και το χρυσό μετάλλιο, αντιμετωπίζοντας τις δύο κορυφαίες στον κλειστό στο NCAA, Ρέιτσελ Γκλεν και Λαμάρα Ντίστιν.
Η φανταστική πρωταθλήτριά μας πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 1,84μ., 1,89μ. και 1,92μ. και με τη δεύτερη το 1,95μ. Η Ντίστιν σταμάτησε στο 1,89μ., ενώ η Γκλεν απέτυχε στο πρώτο άλμα της στο 1,95μ. και άφησε τα επόμενα δύο για το 1,98μ., αφού ακολουθούσε την πρωταθλήτριά μας στα άλματα.
Η Κουλιτσένκο απέτυχε στο πρώτο άλμα στα 1,98μ. και με τη σειρά της έκανε τακτική, αφήνοντας το 1,98μ., με την Γκλεν να αποτυγχάνει για δεύτερη φορά (τρίτη στο σύνολο) και την πρωταθλήτριά μας να πανηγυρίζει τρελά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην περιφέρειά της, την κατάρριψη του παγκύπριου ρεκόρ, αλλά και να είναι η κορυφαία πια στην ιστορία του ύψους γυναικών για το Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια!
Θερμά συγχαρητήρια Ελένα Elena Kulichenko για την τεράστια επιτυχία σου, το χρυσό μετάλλιο και το νέο παγκύπριο ρεκόρ. Συγχαρητήρια και στον προπονητή της Ryan Baily. Μπορείτε να δείτε το άλμα – ρεκόρ της Κουλιτσένκο στο ίνσταγκραμ https://www.instagram.com/p/C62G7k3PIw6/
Διαβάστε επίσης: