Έλενα Κουλιτσένκο: Πρώτο χρυσό μετάλλιο 🥇 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 😊

Το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών πανηγύρισε την Κυριακή ο κυπριακός στίβος.

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, η Έλενα Κουλιτσένκο, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ήταν η καλύτερη όλων των αθλητριών που μετείχαν στον τελικό του ύψους και με υψηλότερο άλμα της στο 1,91μ., κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.
Η Κουλιτσένκο πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 1,75μ., 1,80μ., 1,84μ., 1,87μ. και 1,89μ., την ίδια ώρα που το 1,84μ. πέρασαν 10 αθλήτριες, το 1,87μ. μόνο έξι και στο 1,89μ. κρίθηκαν τα πάντα. Η μόνη που κατάφερε να ξεπεράσει το 1,89μ. ήταν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Παναγιώτα Δόση, καταγράφοντας ατομική επίδοση.

απιστευτη επιδοση

Στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στο 1,91μ., με τη Δόση να έχει τρεις αποτυχημένες προσπάθειες και την Ελένα Κουλιτσένκο να τον περνά στη δεύτερή της προσπάθεια, σφραγίζοντας το ιστορικό πρώτο χρυσό μετάλλιο της Κύπρου στη διοργάνωση.
Με έντονα συναισθήματα, η Κύπρια πρωταθλήτριά ανέβασε τον πήχη στο 1,94μ., επιχειρώντας την κατάρριψη του παγκύπριου ρεκόρ της Λεοντίας Καλλένου (1,93μ., 2015), όμως η συναισθηματική της φόρτιση ήταν τέτοια, που δεν τα κατάφερε.
Όμως, πανηγύρισε τρελά την πρώτη μεγάλη της επιτυχία με τη φανέλα της ΚΟΕΑΣ και της Κύπρου.
Έτσι, Κύπρος και Ελλάδα έκαναν το 1-2 στο ύψος γυναικών, με την Πολωνέζα Βικτόρια Μιάσο να κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο, αφού πέρασε με την πρώτη το 1,87μ.
Το πρώτο μετάλλιο (χάλκινο) σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 23 ετών χάρισε στην Κύπρο ο Απόστολος Παρέλλης, ο οποίος το 2007 ήταν 3ος στη δισκοβολία στο Ντέμπρετσεν.
Στο πλευρό της κυπριακής αποστολής ήταν και χθες Κυριακή ο Πρέσβης της Κύπρου στη Φινλανδία, Δημήτρης Σαμουήλ, ζώντας από κοντά τις προσπάθειες της νεαρής Κύπριας πρωταθλήτριάς, πανηγυρίζοντας στο τέλος με όλη την ομάδα το χρυσό μετάλλιο.

συγχαρητηρια

Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Φινλανδία σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε: «Ένα αξέχαστο 3ήμερο μας χάρισε η κυπριακή αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου U23. Θερμά συγχαρητήρια, πέραν από τους 3 αθλητές μας, στην Ομοσπονδία (ΚΟΕΑΣ), στην Αρχηγό της Αποστολής στο Espoo 2023, Έλενα Ανδρέου, και στους προπονητές/συνοδούς, Αγνή Χαραλάμπους και Πιέρο Τσίσιο».