Γυναίκα φορέας του AIDS »κατοικεί» σε κλινική με το παιδί της

Στη Γρηγόρειο Κλινική του Γεν. Νοσοκομείου Λάρνακας διαμένει γυναίκα από το Καμερούν μαζί με το βρέφος της αφού δεν έχει τους πόρους για καταλληλότερο κατάλυμα και οι αρμόδιες αρχές στη χώρα μας αδυνατούν να της επιχορηγήσουν το ενοίκιο προκειμένου να μείνει σε κανονικό σπίτι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου, η γυναίκα έφτασε στη χώρα μας πριν τρεις μήνες ζητώντας πολιτικό άσυλο αφού δεν μπορούσε να διαμείνει άλλο στη χωρα της μετά το βιασμό της και την εγκυμοσύνη της που ήταν αποτέλεσμα του βιασμού.

Δεν έφταναν όλα αυτά, η γυναίκα διαγνώστηκε με τον ιό του AIDS εξαιτίας- όπως πιθανολογείται- του βιαστή της.

Μετά τη διάγνωση αυτή παρέμεινε στη Γρηγόρειο Κλινική που εξειδικεύεται στους φορείς του ιού και αφού δεν είχε που αλλού να μείνει. Από τότε διαμένει με το παιδί της – το οποίο γέννησε στη χώρα μας- εντός της κλινικής.

Με τη βοήθεια του προσωπικού της κλινικής και του Κέντρου Υποστήριξης Φορέων του AIDS (ΚΥΦΑ) αγοράζονται όλα όσα χρειάζονται γι’ αυτή και το παιδί της για την καθημερινότητα τους.

Αποτέλεσμα είναι εδώ και τρεις μήνες η μητέρα και το παιδί να μένουν στην κλινική αφούν δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να νοικιάσουν σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Φιλελεύθερος οι κρατικές υπηρεσίες της παρέχουν κουπόνια αξίας 200 ευρώ για τα απαραίτητα καθώς και 100 ευρώ για επίδομα ενοικίου τα οποία, όμως, δεν αρκούν αφού ένα σπίτι που βρήκε στη Λάρνακα κόστιζε 170 ευρώ αλλά οι αρχές την πληροφόρησαν ότι δεν μπορούν να της παρέχουν άλλη βοήθεια.

Γίνονται, όμως, προσπάθειες να καλυφθεί το υπόλοιπο ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως ούτως ώστε  η γυναίκα και το παιδί της να φύγει από το νοσοκομείο αφού οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για να μεγαλώσει ένα παιδί.