Γνωρίστε τον Σπάικ: Τον γηραιότερο σκύλο στον κόσμο σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες!

Γνωρίστε τον Σπάικ: Τον γηραιότερο σκύλο στον κόσμο σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες!

Ένα 23χρονο τσιουάουα με το όνομα Σπάικ είναι επίσημα ο γηραιότερος εν ζωή σκύλος στον κόσμο, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Ο Σπάικ, ο οποίος γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1999, κατέκτησε το ρεκόρ στις 7 Δεκεμβρίου, όταν ήταν 23 ετών και 7 ημερών.

Ο μικρός σκύλος ζει με την ιδιοκτήτριά του, Ρίτα Κίμπολ, και την οικογένειά της σε μια φάρμα στο Κάμντεν του Οχάιο. Η Kimball είπε στο Guinness World Records ότι πήρε τον Spike για πρώτη φορά πριν από σχεδόν 14 χρόνια, όταν τον βρήκε εγκαταλελειμμένο στο πάρκινγκ ενός παντοπωλείου.

«Ο Σπάικ πήδηξε αμέσως μέσα και κάθισε στο κάθισμα, σα να ήξερε πού πηγαίναμε», είπε η Κίμπολ για την πρώτη τους συνάντηση τον Αύγουστο του 2009. «Ήταν γραφτό να γίνει», συνέχισε.

Το μυστικό της μακροζωίας του

Παρά την προχωρημένη ηλικία του, ο Σπάικ έχει μια ιδιαίτερα δραστήρια ζωή. Επισκέπτεται καθημερινά τα άλλα ζώα στο αγρόκτημα της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένων των γάτων, αγελάδων και αλόγων. Του αρέσει επίσης να οδηγεί τρακτέρ και να επιβλέπει όταν η Kimball κόβει ξύλα.

Στα 23 του, ο Σπάικ δεν ακούει και δεν βλέπει τόσο καλά όσο παλιά, αλλά αυτό δεν έχει επηρεάσει την εξωστρεφή προσωπικότητά του, σύμφωνα με την Kimball. Η ίδια είπε ότι ο αγαπημένος της σκύλος «δεν έχει αντιδράσει ποτέ σε κάποιον ξένο» και γίνεται αμέσως φίλος με όλους όσους συναντά.

Η καταγεγραμμένη ηλικία του Spike ήταν προκαλεί έκπληξη σε όσους τον γνωρίζουν, όμως όλοι ανυπομονούν να γιορτάσουν τα γενέθλια του γούνινου συγγενή τους.

«Οι περισσότεροι από την οικογένειά μας ήξεραν ότι ο Σπάικ ήταν ηλικιωμένος, αλλά [δεν ήξεραν] ότι έχει την τιμή να είναι ο μεγαλύτερος σκύλος στον κόσμο», είπε η Kimball. «Τώρα που είναι κάτοχος [του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες], τον βλέπουν σαν διασημότητα. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έζησε τόσο πολύ».

«Πιστεύω ότι είναι ακόμα κοντά μας γιατί, αφού είχε μια τόσο δυσάρεστη αρχή στη ζωή, πλέον απολαμβάνει την κάθε του μέρα στο έπακρο και τις ανταμοιβές του στα τελευταία του χρόνια», πρόσθεσε η ίδια.

Προτού ο Σπάικ πάρει τον τίτλο του γηραιότερου εν ζωή σκύλου, είχε προηγηθεί ο Τζίνο Γουλφ, μια μίξη τσιουάουα, ο οποίος ήταν 22 ετών και 52 ημερών όταν «έσπασε» το ρεκόρ.

πηγή: Goodmorningamerica.com

Εικόνες: Guinness World Records

Διαβάστε ακόμα:

Προσοχή! Επικίνδυνα παιδικά κρεβατάκια, μάρσιποι, ρούχα και παιχνίδια στην αγορά (εικόνες)

Κοριτσάκι θέλει να αποδείξει ότι υπάρχει ο Άγιος Βασίλης και έκανε κάτι το απίστευτο (εικόνες)

Στείρωσαν μητέρα με νοητική στέρηση χωρίς την θέλησή της