Στείρωσαν μητέρα με νοητική στέρηση χωρίς την θέλησή της

Στείρωσαν μητέρα με νοητική στέρηση χωρίς την θέλησή της

Σε μία φοβερή καταγγελία προχώρησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, Χριστάκης Νικολαΐδης φιλοξενούμενος νωρίτερα σήμερα στο Πρωτοσέλιδο. Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι στείρωσαν γυναίκα με νοητική στέρηση χωρίς την θέληση της, αφότου γέννησε το πρώτο της παιδί.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή, πρόκειται για μία πρακτική που ακολουθούσαν διάφορες χώρες στο παρελθόν για δεκαετίες, ιδιαίτερα σε περιόδους ολοκληρωτικών καθεστώτων με σκοπό να προστατεύσουν δήθεν την φυλή τους και να μην γεννιούνται άλλα παιδιά με κληρονομικές παθήσεις.

Σημείωσε ότι, πρόκειται για Ελληνοκύπρια η οποία δεν γνώριζε ότι θα την στείρωναν. Μετά το πέρας της διαδικασίας της είπαν απλά «εσάσαμεν σε».

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει νομοθεσία στην Κύπρο που να το απαγορεύει και ελπίζουμε να αλλάξει φέτος ώστε όποιος προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες θα υπόκειται στον νόμο», ανέφερε.

Οι συγγενείς το ζήτησαν

Τόνισε επίσης ότι αυτά τα άτομα έχουν διακάιωμα να κάνουν οικογένεις, είναι σε θέση να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, να δουλέψουν και να ζήσουν και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους.

Ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε επίσης ότι απ’ ότι φαίνεται οι συγγενείς της το ζήτησαν από τον γιατρό μετά την γέννα του πρώτου της παιδιού. «Πρέπει να δούμε πώς πρέπει να τερματιστεί σε συνεργασία με τους αρμόδιους», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

Γιαγιά με άνοια παίρνει αγκαλιά το νεογέννητο δισεγγονάκι και τότε συμβαίνει κάτι φανταστικό (video)

Στάση εργασίας την Πέμπτη και για τους καθηγητές ιδιωτικής εκπαίδευσης

Δασκάλα και μαθήτρια μοιράζονται την ίδια αναπηρία και μας διδάσκουν ένα σπουδαίο μάθημα