Δανία: Δείτε πώς οι μεγαλύτεροι μαθητές υποδέχονται τα «πρωτάκια» την πρώτη μέρα του σχολείου (video)

Δανία: Δείτε πώς οι μεγαλύτεροι μαθητές υποδέχονται τα "πρωτάκια" την πρώτη μέρα του σχολείου (video)

Μετά τη Φινλανδία, η Δανία θεωρείται μία ακόμα χώρα με εξαιρετικό εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις γνώσεις που λαμβάνουν μέσω αυτού οι μαθητές, αλλά και με το πώς αντιμετωπίζονται. Στις 8 Αυγούστου τα σχολεία άνοιξαν ξανά στη σκανδιναβική χώρα που, όπως οι περισσότερες γειτονικές της, διδάσκει πολιτισμό. Γιατί; Επειδή για ακόμα μια φορά είδαμε πόσο όμορφα καλωσορίζουν και υποδέχονται τα πρωτάκια στο σχολείο τους οι μεγαλύτεροι μαθητές.

Την πρώτη μέρα κάθε σχολικής χρονιάς, λοιπόν, οι μεγαλύτεροι μαθητές, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, προετοιμάζουν για τα μικρούλικα μαθητούδια μια πραγματική γιορτή!

Τα «πρωτάκια» φτάνουν στο σχολικό προαύλιο κρατώντας νευρικά τους γονείς τους από το χέρι, νιώθοντας απολύτως φυσιολογική αμηχανία για αυτό το νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, όμως, με τραγούδια και μουσικές, κουνώντας σημαιάκια και χαμογελώντας τους, φροντίζουν να κάνουν τους μικρούς μαθητές να νιώσουν αμέσως καλύτερα και να εισέλθουν στο «δεύτερο σπίτι τους» με χαρά!

Δείτε πώς ακριβώς το κάνουν αυτό στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε ακόμα:

Προσοχή: Αυτά είναι τα ζώα που επιτρέπεται να έχει κανείς στην Κύπρο

Ποια παιδιά θα επηρεάσει περισσότερο και πιο σοβαρά η υπερθέρμανση του πλανήτη

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή της Χριστίνας – Όλα όσα έδειξε