Γερμανία: 9χρονος κάλεσε την αστυνομία επειδή… δεν του άρεσαν τα χριστουγεννιάτικα δώρα του!

Μια αστεία και συνάμα πρωτάκουστη είδηση κέντρισε το ενδιαφέρον μας τις τελευταίες ώρες και αποφασίσαμε να την μοιραστούμε μαζί σας.

Αυτές τις ημέρες όλοι περιμένουμε τα παιδιά μας να είναι χαρούμενα, γελαστά και να ανοίγουν γεμάτα αγωνία τα δώρα τους – όσα κι αν είναι αυτά. Σημασία, άλλωστε, έχει η χαρά, η ευγνωμοσύνη και η αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους και όχι τα υλικά αντικείμενα.

Ένας 9χρονος, όμως, από τη Γερμανία, που ίσως περίμενε με μεγαλύτερη λαχτάρα από το κανονικό τα δώρα του, πιθανότατα ξέχασε ποιο είναι το νόημα των ημερών και κάλεσε μέχρι και την αστυνομία, επειδή τα χριστουγεννιάτικα δώρα του τον… απογοήτευσαν!

Το χρονικό της υπόθεσης

Το αγόρι, που ζει στο Τσέτελ της Γερμανίας, κοντά στη Βόρεια Θάλασσα, κάλεσε εχθές (26-12) τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της αστυνομίας και εξοργισμένος εξήγησε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε πάρει κανένα από τα δώρα που είχε παραγγείλει για τα Χριστούγεννα.

«Οι αστυνομικοί έφθασαν και βρήκαν ένα μικρό αγόρι πολύ οργισμένο», εξήγησε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Nordwest Zeitung.

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η χθεσινή ήταν μια πολύ ήρεμη μέρα, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να παίξουν το παιχνίδι του μικρού. Εξέτασαν τον αρχικό κατάλογο, έκαναν σύγκριση με τα δώρα που έλαβε τελικά ο μικρός και συνομίλησαν με την οικογένεια. Κατάφεραν, μάλιστα, να διευθετήσουν τη διαμάχη εξηγώντας στο παιδί πως ο Άγιος Βασίλης είχε πιθανότατα μπερδέψει την παραγγελία του με αυτή ενός άλλου παιδιού.

Το αστυνομικό τμήμα του Όλντενμπουργκ, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο του καταλόγου των δώρων που είχε ζητήσει το παιδί από την Άγιο Βασίλη.