Φιογκάκια με ντοματίνια, μαρούλι και γιαούρτι: Η πιο χορταστική καλοκαιρινή σαλάτα

Φιογκάκια με ντοματίνια, μαρούλι και γιαούρτι: Η πιο χορταστική καλοκαιρινή σαλάτα

Το καλοκαίρι όταν ανεβαίνει  η θερμοκρασία, οι σαλάτες είναι μια καλή λύση για να ξεγελάσετε την πείνα σας και να φάτε χωρίς να σας βαρύνει.

Τα λαχανικά βρίσκονται στα φόρτε τους και μπορούν να συνδυαστούν ποικιλοτρόπως χαρίζοντας μας ξεχωριστά γευστικά πιάτα.

Σήμερα θα φτιάξουμε μια αγαπημένη σαλάτα ζυμαρικών με βασικό συστατικό τα φιογκάκια. Το μυστικό της συνταγής είναι η σως γιαουρτιού που δεν «κρύβει» πολλές θερμίδες και λιπαρά, ενώ παράλληλα είναι πεντανόστιμη και πολύ δροσερή.

Τι θα χρειαστειτε

500 γρ. φιογκάκια ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
μισό μαρούλι ψιλοκομμένα
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα ντοματίνια, το μαϊντανό, το μαρούλι και αλατοπίπερο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Ρίχνουμε τη γιαουρτοσάλτσα με τα ντοματίνια στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Ζυμαρικά με μπρόκολο, σπανάκι και τυρί – Ο καλύτερος τρόπος για να πείσετε τα παιδιά να φάνε τα λαχανικά τους

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια και μακαρόνια με σάλτσα λαχανικών

Σήμερα φτιάχνουμε μακαρόνια φούρνου – Ένα λαχταριστό φαγητό που θα ξετρελάνει τα παιδιά