Εύκολη συνταγή για ριζότο με γαρίδες που θα λατρέψουν τα παιδιά

ριζότο

Αν σας αρέσουν τα θαλασσινά τότε θα λατρέψετε την παρακάτω συνταγή για γαρίδες με λεμόνι και ρύζι.

Ένα πιάτο εύκολο, νόστιμο και αρωματικό που θα κάνει το σημερινό οικογενειακό τραπέζι ξεχωριστό!

Υλικά:

  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι
  • 500 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 7 κουταλάκια βούτυρο
  • 2 κουταλάκια σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές χυμός από λεμόνι
  • 1/4 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση: Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και όταν είναι έτοιμο τοποθετήστε το σε ένα μπολ ανακατεύοντάς το με τον μαϊντανό και λίγο αλάτι. Κρατήστε το ζεστό.

Στο μεταξύ λιώστε μια κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι σας σε μέτρια φωτιά. Αλατίστε τις γαρίδες και τσιγαρίστε τις μισές στο λιωμένο βούτυρο. Απομακρύνετέ τις από τη φωτιά και λιώστε στο ίδιο τηγάνι άλλη μια κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίστε τις υπόλοιπες γαρίδες για 2 λεπτά.

Μεταφέρετε στο ίδιο πιάτο με τις υπόλοιπες. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και τσιγαρίστε στο σκόρδο. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και τις γαρίδες. Μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό ή μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες.

Ανακατέψτε το ρύζι με τις γαρίδες και σερβίρετε.