3 εύκολες συνταγές για να υποδεχθείτε… γλυκά το σαββατοκύριακο

Ξεκινά σαββατοκύριακο και ο καλύτερος τρόπος για να το υποδεχτούμε είναι ένα γλυκάκι. Εμείς, σας προτείνουμε όχι ένα, αλλά 3 διαφορετικά γλυκά τα οποία γίνονται εύκολα και γρήγορα!

Απολαύστε τα…

Μπουκίτσες βανίλιας με μαρέγκα

Υλικά:

  • Ασπράδια από 3 μεγάλα αυγά
  • 1 – ½ κουταλάκι του τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ της κούπας κρέμα ταρτάρ
  • 2/3 της κούπας ζάχαρη

Εκτέλεση: Αφήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ για μισή ώρα, μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250ο. Προσθέστε τη βανίλια, την κρέμα ταρτάρ και το αλάτι στα ασπράδια και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα αφρώδες μείγμα. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη (ένα κουταλάκι τη φορά) χτυπώντας σε δυνατότερη ταχύτητα. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχει μια σταθερή μαρέγκα.

Σε ένα κορνέ μεταφέρετε λίγη από τη μαρέγκα και φτιάξτε τα μπισκοτάκια σας πάνω σε χαρτί ψησίματος. Ψήστε για 40 με 45 λεπτά, κλείστε τον φούρνο και αφήστε τις μαρέγκες μέσα με κλειστή την πόρτα του φούρνου για μία ώρα. Βγάλτε τις από τον φούρνο και σερβίρετε. Διατηρήστε τις σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Σοκολατάκια με φουντούκι χωρίς ψήσιμο

Υλικά:

  • 250γρ. Τυρί κρέμα
  • 1 κούπα νιφάδες σοκολάτας, λιωμένες
  • ½ κούπα πραλίνα φουντουκιού
  • 2-1/4 της κούπας μπισκότα τύπου πτι-μπερ, τριμμένα
  • 1 κούπα φουντούκια, τριμμένα
  • 1 κούπα φουντούκια, ολόκληρα

Εκτέλεση: Χτυπήστε το τυρί κρέμα, την λιωμένη σοκολάτα και την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά. Προσθέστε τα μπισκότα και αφήστε στο ψυγείο μέχρι να σταθούν (περίπου 30 λεπτά).

Βγάλτε τα από το ψυγείο και σχηματίστε μικρά μπαλάκια, τα οποία θα περάσετε μέσα από τριμμένο φουντούκι. Στο κέντρο κάθε μπουκίτσας με το δάχτυλό σας κάντε μία τρύπα και βάλτε μέσα το ολόκληρο φουντούκι. Αποθηκεύστε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

Μπισκότα με αμύγδαλα και μέλι

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, αλεσμένα
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης, αλεσμένες
  • αλάτι
  • 115γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 115γρ
  • ελαιόλαδο
  • μέλι

    Εκτέλεση: Προθερμένετε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατέψτε τα αμύγδαλα και τις νιφάδες βρώμης. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια ρίξτε πρώτα το ελαιόλαδο και μετά το μέλι και ανακατέψτε πολύ καλά. Πλάστε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και απλώστε τα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν καλά. Διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο.