Εύκολη πίτσα μαργαρίτα με σπιτική ζύμη και σάλτσα

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι στην πίτσα. Ειδικά όταν αυτή είναι φτιαγμένη με αγάπη, όρεξη και υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας.

Διαβάστε παρακάτω πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη και εύκολη πίτσα μαργαρίτα στο σπίτι σε μόλις 5 βήματα!

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 330γρ. Σκληρό αλεύρι για ψωμί (κρατήστε λίγο επιπλέον για το ζύμωμα)
  • 1 κουταλάκι μαγιά
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 200ml χλιαρό νερό

Για τη σάλτσα τομάτας

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 200γρ. Πολτός τομάτας

Για τη γαρνιτούρα

  • Λίγος φρέσκος βασιλικός
  • 8 κομμάτια μοτσαρέλα, κομμένα στη μέση ή άλλο τυρί της επιλογής σας

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγιά. Ανοίξτε στο κέντρο μία τρύπα και χύστε το νερό με το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να έχετε μία μαλακή και όχι πολύ στεγνή ζυμή.

Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Σκεπάστε τη με μία πετσέτα και αφήστε τη στην άκρη για περίπου 1 ώρα (μέχρι να φουσκώσει).

Στο μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα μικρό τηγάνι, ρίξτε το λάδι με το σκόρδο και τσιγαρίστε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τον πολτό τομάτας και σιγοβράστε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει.

Όταν η ζύμη φουσκώσει ζυμώστε τη ξανά γρήγορα σε μία επισης αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε τη σε δύο μέρη. Ανοίξτε κάθε ένα μέρος με τον πλάστη, ώστε να έχει όσο πάχος επιθυμείτε.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 240ο στον αέρα, έχοντας μέσα τη λαμαρίνα στην οποία θα ψήσετε την πίτσα. Τοποθετήστε ένα από τα δύο, ανοιγμένα μέρη της ζύμης σε αντικολλητικό χαρτί και με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού απλώστε τη σάλτσα τομάτας στη ζύμη. Απλώστε τα μισά κομμάτια μοτσαρέλλας, ραντίστε με λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήστε μέσα στο ήδη ζεσταμένο ταψί για περίπου 8 με 10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή η ζύμη. Επαναλάβετε με το άλλο κομμάτι ζύμης.