Ένας νέος μπαμπάς συμβουλεύει: Πώς να βοηθήσετε τη γυναίκα σας όταν θηλάζει

Η περίοδος του θηλασμού δεν είναι δύσκολη ή πρωτόγνωρη μόνο για τις μαμάδες. Ο ερχομός ενός παιδιού επηρεάζει εξίσου και τον μπαμπά, αλλά και τη σχέση του ζευγαριού.

Πολλοί είναι οι άντρες που παραδέχονται ότι η περίοδος της λοχίας και του θηλασμού τους δυσκολεύει, αφού δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν τη σύντροφό τους, η οποία φαίνεται να περνά μια πολύ όμορφη αλλά και απαιτητική περίοδο… μόνη της!

Ένας μπαμπάς που έχει ζήσει αυτήν ακριβώς την περίοδο αποφάσισε να… μεταλαμπαδεύσει τη σοφία του στους νέους μπαμπάδες και σε εκείνους που πρόκειται σύντομα να αποκτήσουν παιδάκι.

Μοιράστηκε μία φωτογραφία της οικογένειάς του, η οποία απεικονίζει τη σύντροφό του να θηλάζει και εκείνον να κάθεται δίπλα της… άπραγος. Τι προτείνει, λοιπόν, στους μπαμπάδες που βιώνουν ή πρόκειται να ζήσουν σύντομα την φάση του θηλασμού;

θηλασμός1
Όλη η οικογένεια στη διάρκεια του θηλασμού

Διαβάστε παρακάτω τις 5 συμβουλές του:

Θηλασμός τη νύχτα

Όταν η μαμά ξυπνά μες τη νύχτα για να θηλάσει το μωρό, ξυπνήστε μαζί της. Ρωτήστε την αν χρειάζεται κάποια βοήθεια. Ίσως αν θέλει λίγο νερό. Τις περισσότερες φορές θα σας πει όχι, αλλά και μόνο η σκέψη και η κίνησή σας θα δείξουν στη σύζυγό σας ότι την υπολογίζετε και θα ενδυναμώσουν τη σχέση σας.

Γάλα με μπιμπερό

Αν η σύζυγος δεν θηλάζει καθόλου ή αποκλειστικά το μωρό σας, τότε επιλέξτε ποια φορά μέσα στην ημέρα θα ταΐζετε εσείς το μωρό. Συζητήστε το μαζί της και βοηθήστε τη. Αν την αφήνετε να τα κάνει όλα θα εξαντληθεί. Μάλιστα, πιέστε την να ξεκουραστεί. Δεν χρειάζεται να τσακωθείτε γι’ αυτό. Είναι πολύ εύκολο με επιχειρήματα να την πείσετε.

Η διάρκεια του θηλασμού

Αρκετές φορές πολλά μωράκια μένουν στο στήθος της μαμάς τους πολύ ώρα. Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολική μερικές φορές η ώρα που θηλάζει, αλλά ο θηλασμός δεν αφορά μόνο στο τάισμα του μωρού. Μητέρα και μωρό αυτή την ώρα έρχονται πιο κοντά. Δένονται και δημιουργούν μια πιο υγιή και δυνατή σχέση.

Υπομονή

Ξέρω ότι τον πρώτο καιρό με το μωρό είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι. Περιμένουμε το μωρό μας να κάνει τα πάντα σχεδόν αμέσως και θέλουμε να περνάμε πολλή ώρα μαζί του. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο για τον μπαμπά. Ο χρόνος, όμως, κυλά γρήγορα και όσο μεγαλύτερο και δυνατότερο γίνεται το μωρό μας τόσο περισσότερο χρόνο θα θέλει να να περνά μαζί μας. Κάντε υπομονή, λοιπόν, και χαρείτε όλες τις στιγμές με το μικρό σας, ακόμα και όταν αυτό θηλάζει.

Γονεϊκή άδεια

Αν τη δικαιούστε, πάρτε τη! Συνήθως τον πρώτο καιρό χαίρονται τα μωράκια μόνο οι μαμάδες, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Μπορείτε πάντα να δουλέψετε και να βγάλετε χρήματα. Δεν μπορείτε, όμως, να κοιμάστε για πάντα με το μωράκι σας αγκαλιά ή να το βλέπετε να κοιμάται ή να ξυπνά και να σας χαμογελά.

Δεν γίνεστε πιο «άντρας» αν δεν πάρετε την άδεια. Ο μπαμπάς στη ζωή ενός μωρού είναι εξίσου σημαντικός με την μαμά…

πηγή: Facebook page: lovewhatmatters