«Ένα απλό κορίτσι που εκείνη την ώρα εργαζόταν έφτιαξε τη μέρα μου και των παιδιών μου»

Γράφει η μαμά Jocelyn Doglietto

«Σήμερα ξύπνησα στραβά. Χωρίς λόγο, απλά είχα κακή διάθεση. Σε αντίθεση με κάποιους που αγαπούν όσο τίποτα άλλο το να μένουν σπίτι, εγώ δεν τρελαίνομαι, όταν δεν έχω άλλη επιλογή. Τα παιδιά μου τσαντίζονται και δεν θέλουν να φάνε ό,τι έχει στο σπίτι, κάτι που δεν είναι σωστό. Μετά από ένα ΌΧΙΙΙΙΙ δεν θέλω πάλι να φάω δημητριακά, κι έτσι είπαμε να παραγγείλουμε.

Στα μισά του δρόμου, αποφασίσαμε αντί για το γνωστό φαστ φουντ, να παραγγείλουμε σε ένα τοπικό εστιατόριο. Ήξερα ότι θα πληρώσω κάτι παραπάνω, αλλά το φαγητό του είναι πολύ νόστιμο. Κι επίσης, καλό είναι να στηρίζουμε τις μικρές επιχειρήσεις σε εποχές σαν αυτές που ζούμε. Έτσι, πήρα τηλέφωνο για κράτηση. Το κορίτσι που μου απάντησε ήταν φοβερά ζωηρό και ενεργητικό.

Ρώτησα, αν υπάρχουν παιδικά μενού, καθώς δεν μπορούσα να βρω κάποια στην ιστοσελίδα. Εκείνη μου απάντησε ότι έχουν πολύ ωραίες τηγανίτες και γαλλικό τοστ, ενώ για μένα παρήγγειλα μπουρίτο με καυτερή σάλτσα.

Αφού τελειώσαμε την συναλλαγή, προτού κλείσουμε το τηλέφωνο της είπα: Είχα μία πραγματικά τρελή μέρα και θα ήθελα να να νιώσω καλά. Και πράγματι! Στο δρόμο για το εστιατόριο, για να παραλάβω τα φαγητά, έπιασα τον εαυτό μου να χαμογελάω μετά από μέρες. Τραγουδούσα με τα παιδιά μου αντί να τους λέω να ησυχάσουν. Την ώρα που έφτασα στο εστιατόριο, ήμουν πολύ χαρούμενη.

Μπήκα στο εστιατόριο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά άκουσα μία οικεία φωνή. Και ναι ήταν η κοπέλα που έτρεξε να μας υποδεχθεί. Ήταν τόσο γλυκιά και εγώ τόσο χαρούμενη που επέλεξα ένα τοπικό εστιατόριο. Όταν πήρα τα πακέτα, κάτι ήταν γραμμένο στη σακούλα, αλλά δεν έδωσα σημασία. Μόλις έφτασα σπίτι, συνειδητοποίησα, ότι η σακούλα έγραφε: Είσαι υπέροχη, σημαντική και πολύ όμορφη. Πραγματικά, έκλαψα! Μου έστελνε την αγάπη της και μου έφτιαξε κυριολεκτικά τη μέρα, επειδή εγώ είχα φτιάξει με τον δικό μου τρόπο τη δική της. Μάλιστα, μέσα υπήρχε ένα ολόκληρο μπουκάλι καυτερής σάλτσας, αχρησιμοποίητη.

Ειλικρινά, ένα τηλεφώνημα μού έφτιαξε τη μέρα, αλλά και των παιδιών μου που με έβλεπαν χαρούμενη. Ο κόσμος χρειάζεται δίπλα του ανθρώπους που επιλέγουν την αγάπη αντί των διαφορών. Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους σαν εκείνη την κοπέλα»