Έμαθε ότι είναι έγκυος, όταν η λεκάνη της τουαλέτας της έγινε… μπλε!

Έμαθε ότι είναι έγκυος, όταν η λεκάνη της τουαλέτας της έγινε... μπλε!

Η ιστορία αυτής της γυναίκας μπορούμε να πούμε ότι είναι εξωπραγματική. Και οι περισσότεροι από όσους θα τη διαβάσουν θα αναφωνήσουν ότι «δεν γίνονται αυτά!», «μα πώς; δεν είχε συμπτώματα;» «Είναι δυνατόν να μην καταλάβεις ότι είσαι έγκυος;».

Αυτή η 25χρονη, λοιπόν, έμαθε ότι είναι έγκυος με τον πιο αλλόκοτο τρόπο. Είτε το πιστέψετε, είτε όχι συνέβη. Πώς έμαθε ότι ε επτά (!) μηνών έγκυος; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η νεαρή γυναίκα είχε αναρτήσει στο Reddit την ιστορία της το 2020 και πραγματικά, όσοι τη διάβασαν έμειναν άφωνοι. Η κοπέλα είχε προβλήματα στο πεπτικό της σύστημα και υπέφερε από καούρες και φουσκώματα. Δεν έδωσε όμως σημασία γιατί πάσχει από κοιλιοκάκη, που αυτά τα συμπτώματα είναι συνηθισμένα. με άλλα λόγια είχε να κάνει με κάτι που το ήξερε.

«Είπα ότι θα πάω στο γιατρό μετά την πανδημία, καθώς δεν μπορούσα να πάω πουθενά και δεν είχα κάποιο κοντινό γιατρό για να πάω τότε», εξήγησε. Ωστόσο, μία επίσκεψη στην τουαλέτα την άφησε με δεκάδες ερωτηματικά.

«Έχουμε πορσελάνινη λεκάνη τουαλέτας στο μπάνιο μας και μία μέρα που πήγα έγινε μπλε. Σκέφτηκα, ότι ήταν από το καθαριστικό που μόλις αγοράσει και προσπάθησα να το αφαιρέσω, χωρίς τύχη όμως», ανέφερε.

H αναζήτηση στο Google που την κινητοποίησε

Έτσι αποφάσισε να ψάξει στο Google για να δει τι συνέβαινε. Και τα αποτελέσματα της αναζήτησης την άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Έμαθε λοιπόν, ότι οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μετατρέπουν το λευκό χρώμα της πορσελάνης σε μπλε. Όσο κι αν ακούγεται τρελό, είναι αλήθεια.

Το φαινόμενο μερικές φορές αναφέρεται ώς «Smurf butt» (πισινός των Στρουμφ), αν και οι θεωρίες για το πώς προκαλείται όλο είναι πολλές. Πάντως, οι επικρατέστερες θεωρίες κάνουν λόγο για μία κατάσταση που ονομάζεται chromhidrosis.

Η χρωμιδρωσία είναι μια διαταραχή των ιδρωτοποιών αδένων που συνήθως εκδηλώνεται με έγχρωμο ιδρώτα στο πρόσωπο, στις μασχάλες ή στην θηλή του μαστού (τον πιο σκούρο κύκλο του δέρματος γύρω από τις θηλές). Ο ιδρώτας μπορεί να είναι κίτρινος, πράσινος, μπλε, καφέ ή μαύρος. Τα χρώματα οφείλονται σε μια χρωστική ουσία που παράγεται στους ιδρωτοποιούς αδένες που ονομάζεται λιποφουσκίνη… Η λιποφουσκίνη είναι κοινή στα ανθρώπινα κύτταρα, αλλά για κάποιο λόγο τα άτομα με χρωμιδρωσία έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις λιποφουσκίνης ή λιποφουσκίνης που βρίσκεται σε κατάσταση οξείδωσης υψηλότερη από την κανονική. Παράξενο, αλλά αληθινό.

Μετά από όσα διάβασε στο Google, πήρε ένα τεστ εγκυμοσύνης και ήταν θετικό. Όπως είπε το ότι έπαθε σοκ ήταν το λιγότερο. Προσπαθούσε να καταλάβει αν ήταν σοκαρισμένη από χαρά ή φόβο.

γιατι δεν το κατάλαβε

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν να δω έναν γιατρό γρήγορα, να διαπιστώσω αν το μωρό ήταν καλά», τόνισε. Μέχρι την ώρα που έκανε το τεστ εγκυμοσύνης, η κοπέλα παραδέχθηκε ότι είχε πολλές εβδομάδες φούσκωμα, η οποία όμως δεν έμοιαζε με κοιλιά εγκυμοσύνης. Για αυτό και εξεπλάγη, όταν επισκέφθηκε γιατρό και της είπε, πως όχι απλά ήταν έγκυος, αλλά ήταν και επτά μηνών.

Τώρα, το πώς δεν της πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να ήταν έγκυος, η ίδια ανέφερε, ότι έπαιρνε για αρκετό καιρό αντισυλληπτικά, κάτι που της είχε προκαλέσει απώλεια της περιόδου για πάνω από ένα χρόνο.

Ακόμη και τώρα, δεν μπορεί να πιστέψει, ότι το μπλε στη λεκάνη της τουαλέτας την έκανε να μάθει για την κατάστασή της.

Πηγή: Cafemom