ΕΜΑ: Εγκρίθηκε ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών με PFizer – Πώς θα γίνει στην Κύπρο

Οι γονείς ρωτούν: Με τις δοκιμές του εμβολίου της Pfizer για τα παιδιά κάτω των 5 ετών τι γίνεται;

Εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά από 5 – 11 ετών.

Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Υγείας, η έγκριση από τον Ευρωπαικό Οργανισμό Φαρμάκων πάρθηκε ομόφωνα από όλα τα κράτη- μέλη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, ο ΕΜΑ συνιστά να εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer κατά της covid-19 για τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών. Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας 12 και άνω.

Σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, η δόση του θα είναι χαμηλότερη από αυτή που χρησιμοποιείται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω (10 μg σε σύγκριση με 30 μg).

Τι θα ισχύσει για την Κύπρο

Όσον αφορά τη χώρα μας, εν όψει της απόφασης του ΕΜΑ, η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε χθες (24/11) σε συνεδρία πως στην περίπτωση που η απόφαση είναι θετική, να υπάρξει καθολικός εμβολιασμός.

Για τη σχετική απόφαση σύμφωνα με την επικεφαλής της Επιτροπής, δρ Χριστίνα Γιαννάκη θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη για να λυθούν τυχόν απορίες.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη θα συμμετάσχουν μέλη της Επιτροπής και κυρίως θα αποτελείται από παιδιάτρους.

Μιλώντας στο SigmaLive η κα Γιαννάκη είπε πως τα εμβόλια για παιδιά αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο μετά τις 20 Δεκεμβρίου.

«Σε πρώτη φάση οι εμβολιασμοί παιδιών θα πραγματοποιούνται στα κέντρα walk-in και σε δεύτερη φάση θα πραγματοποιούνται σε κινητές μονάδες στα σχολεία», είπε.

Διαβάστε επίσης

Διευθυντής Δημοτικής: «Πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των κρουσμάτων στα σχολεία»

Μαγευτικές εικόνες από τα κήτη των θαλασσών τις Κύπρου (φωτογραφίες)

Σοκάρουν οι τελευταίες στιγμές 6χρονου λίγο πριν το δηλητηριάσουν πατέρας και μητριά (audio)