Έγκυος κατηγορούμενη για φόνο ζητά αποφυλάκιση για το… αθώο αγέννητο μωρό της

Έγκυος κατηγορούμενη για φόνο ζητά αποφυλάκιση για το... αθώο αγέννητο μωρό της

Μία έγκυος που κατηγορείται για δολοφονία και φυλακίστηκε στη Φλόριντα θέλει να βγει από τη φυλακή με το σκεπτικό ότι το αγέννητο μωρό της είναι αθώο και «κρατείται παράνομα», δήλωσε ο δικηγόρος της την Πέμπτη.

«Το παιδί δεν ήταν στην εξίωση όταν πάρθηκε η απόφαση για φυλάκιση της μητέρας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος Γουίλιαμ Νόρις.

Η μητέρα, Ναταλία Χαρέλ, 24 ετών, είναι κρατούμενη για περίπου επτά μήνες και αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο αφού πυροβόλησε θανάσιμα μια άλλη γυναίκα, ενώ έπαιρνε ένα Uber στο Μαϊάμι, τον περασμένο Ιούλιο.

Η Χάρελ ήταν περίπου έξι εβδομάδων έγκυος τη στιγμή της σύλληψής της. Είχε ένα όπλο στην τσάντα της και «φοβόταν για τη ζωή της και του αγέννητου παιδιού της», σύμφωνα με την αίτηση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το έμβρυο “δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα” και το κυοφορεί η μητέρα σε άθλιες συνθήκες, σύμφωνα με την αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος, ο οποίος υποστηρίζει επίσης ότι η μητέρα δεν έλαβε την κατάλληλη ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της.

Ο Νόρις είπε ότι προσλήφθηκε από τον μελλοντικό πατέρα και υπέβαλε την αίτηση εκ μέρους του εμβρύου. Η αναφορά υποστηρίζει ότι το “αγέννητο παιδί είναι άτομο”.

Το χρονικό του εγκλήματος

Τον περασμένο Ιούνιο, μια έγκυος γυναίκα στο Τέξας, η οποία είχε εισιτήριο για οδήγηση σε λωρίδα αυτοκινήτου υψηλής πληρότητας, υποστήριξε ότι το αγέννητο παιδί της θα έπρεπε να υπολογίζεται ως δεύτερος επιβάτης.

Η υπόθεσή της έγινε διεθνής είδηση επειδή ήρθε μόλις πέντε ημέρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε το δικαίωμα στην άμβλωση που κατοχυρώθηκε στην υπόθεση Roe vs Wade, αφήνοντας την απόφαση σε κάθε πολιτεία να ρυθμίσει.

Ο Νόρις είπε ότι η αίτησή του, η οποία θα ωφελούσε επίσης την πελάτη του «δεν είναι άμεσο αποτέλεσμα» της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αλλά είναι «συνέπεια αυτού».

«Είναι ενδιαφέρον πώς προχωρά η κοινωνία», είπε ο Νόρις στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Οι άνθρωποι αρχίζουν να αναγνωρίζουν ότι ένα αγέννητο παιδί είναι ένα άτομο».

Διαβάστε επίσης:

Τι είναι η αχαλασία οισοφάγου στα παιδιά: Η συγκλονιστική περίπτωση ενός 3χρονου

«Μία απλή στολή έκανε το 5χρονο μου με καρκίνο έναν ήρωα που μας γεμίζει γενναιότητα»

«Είμαι μαμά μικρών παιδιών και Υπουργός Σάντουϊτς, Πλυντηρίων, Παιχνιδιών και Αγάπης»