Δρ. Κολιού: Πιθανή η έξαρση κρουσμάτων λόγω σχολείων – Με μέτρα ο χειμώνας

Δρ. Κολιού: Πιθανή η έξαρση κρουσμάτων λόγω σχολείων - Με μέτρα ο χειμώνας

Την θέση ότι ακόμη και όταν φτάσουμε το 85% της εμβολιαστικής κάλυψης στην Κύπρο, θα πρέπει και αυτό τον χειμώνα να τον περάσουμε μέτρα, εξέφρασε το μέλος την Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, δρ. Μαρία Κολιού.

Εξήγησε μάλιστα πως τα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε αφορούν «τη χρήση προστατευτικής μάσκας, τις αποστάσεις και τον καλό αερισμό των χώρων. Αυτά που δεν είναι τόσο βασανιστικά μέτρα για του πολίτες. Έχουμε καταφέρει λόγω των περιορισμών της περσινής χρονιάς να μη δούμε γρίπη, κρυολογήματα ή άλλες σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού. Αυτό είναι θετική συνέπεια των μέτρων που είχαμε».

ΠΙΘΑΝΗ Η ΕΞΑΡΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Όσον αφορά την πιθανότητα έξαρσης των θετικών περιστατικών λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και την επαναλειτουργία Δημοτικών και νηπιαγωγείων η δρ Κολιού είπε πως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχουμε έξαρση συνεπεία της επιστροφής των μαθητών.

Αυτό θα συμβεί σύμφωνα με την ίδια λόγω του ότι δεν είναι όλος ο κόσμος εμβολιασμένος. «Μπορεί να έχουμε μια μικρή έξαρση αφού τα παιδιά δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Θα πρέπει να εμβολιαστούν αυτοί που μπορούν και να τηρούμε τα μέτρα μας. Στα σχολεία μπορεί να υπάρξει έλεγχος ωστόσο όχι όμως στις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών. Εκεί είναι που βγαίνουν τα πράγματα εκτός ελέγχου», είπε.

Τέλος ανέφερε πως συνήθως η έξαρση παρατηρείται μέσα Οκτωβρίου.

Πηγή: Sigmalive

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία, γέμισαν με παιδικά χαμόγελα οι τάξεις

Πριν γκρινιάξουμε για τα «δικά μας», ας δούμε πώς κάνουν μάθημα αυτά τα παιδιά (εικόνες)

Επιστροφή στα θρανία: Πρώτο κουδούνι για τα παιδιά του Δημοτικού