Άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία, γέμισαν με παιδικά χαμόγελα οι τάξεις

Άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία, γέμισαν με παιδικά χαμόγελα οι τάξεις

Με παιδικά χαμόγελα γέμισαν σήμερα οι σχολικές αίθουσες, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς στα Δημοτικά Σχολεία.

Οι μικροί μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την επιστροφή τους και έτοιμοι να συναντήσουν τους φίλους τους.

Και φέτος τα σχολεία ανοίγουν κάτω από ιδιόμορφες συνθήκες λόγω της νόσου COVID19.

Κατά την είσοδο των παιδιών γινόταν θερμομέτρηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η χρήση προστατευτικής μάσκας για τα παιδιά κάτω των 12 ετών είναι προαιρετική.

Κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα βρίσκονται στις σχολικές μονάδες για την προαιρετική υποβολή σε τεστ των μαθητών της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄.

Συστάσεις Προδρόμου για χρήση μάσκας

Πραγματοποιώντας τις καθιερωμένες επισκέψεις την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, μετέβη το γύρω στις 8:00 το πρωί στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δομετίου, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και στο Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως.

Σε δηλώσεις του στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δομετίου, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι σήμερα έχουμε την έναρξη των μαθημάτων στα Δημοτικά Σχολεία, στην Προδημοτική και στα Νηπιαγωγεία σε όλη τη Κύπρο.

Σημείωσε πως περίπου 50 χιλιάδες παιδιά σήμερα είναι στα θρανία.

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε με φοίτηση με φυσική παρουσία. Ήταν πάρα πολύ χρήσιμο και πολύτιμο ότι μπορέσαμε να αναπτύξουμε διαδικασίες τηλεκπαίδευσης, όμως τίποτα δεν υποκαθιστά επαρκώς τη φοίτηση με φυσική παρουσία, την λειτουργία των τάξεων, την επικοινωνία των παιδιών μέσα στο σχολείο και με τους εκπαιδευτικούς», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε δε, πως «οι εκπαιδευτικοί μας, οι διευθύνσεις των σχολείων, οι δασκάλες και δάσκαλοι, υποδέχθηκαν έτοιμη σήμερα στα σχολεία τα παιδιά και είναι επίσης έτοιμοι – τηρώντας προσεχτικά το πρωτόκολλο- να πετύχουμε τον κυρίως στόχο μας, δηλαδή τη μάθηση και την πνευματική ψυχική καλλιέργεια των παιδιών».

«Να μπορέσουν τα παιδιά να περάσουν καλά στο σχολείο. Εδώ σ’ αυτό το Ακριτικό σχολείο της Λευκωσίας, στον Άγιο Δομέτιο, είδαμε τα παιδιά στην τάξη να είναι έτοιμα», συμπλήρωσε.

Εξήγησε δε, πως ορισμένα παιδιά χρησιμοποιούν ήδη την προστατευτική μάσκα. «Είναι ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τους γονείς να πείσουν τα παιδιά –παρά το γεγονός ότι δεν είναι υποχρέωση- να χρησιμοποιούν τη μάσκα προσώπου. Είναι το μέτρο προστασίας που μπορούμε να έχουμε στα δημοτικά σχολεία», πρόσθεσε.

Ευχές από τον νικο Αναστασιάδη και την προεδρο τησ βουλησ

Η παιδεία είναι το πιο ισχυρό όπλο, «με το οποίο μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο», αναφέρει σε ανάρτηση του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Δημοτική Εκπαίδευση.

«Πολλές ευχές από την καρδιά μου σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Καλή σχολική χρονιά», γράφει στο tweet του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ευχές για καλή και παραγωγική σχολική χρονιά στους μαθητές, εκφράζει, σε ανάρτηση της μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter και η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

«Πρώτο κουδούνι με πολλές προκλήσεις για τα δημοτικά & τα νηπιαγωγεία μας. Εύχομαι στους μαθητές μας καλή και παραγωγική σχολική χρονιά. Στους εκπαιδευτικούς μας εύχομαι να είναι εξοπλισμένοι με αγάπη, επιμονή αλλά & υπομονή γιατί στα χέρια τους κρατούν το μέλλον της Κύπρου μας», γράφει στο tweet της η Πρόεδρος της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Νέα σχολική χρονιά: Σε ποια σχολεία θα λειτουργήσει ο θεσμός του Ολοήμερου

Επιστροφή στα θρανία: Πρώτο κουδούνι για τα παιδιά του Δημοτικού

Πριν γκρινιάξουμε για τα «δικά μας», ας δούμε πώς κάνουν μάθημα αυτά τα παιδιά (εικόνες)