«Δικό σου το σώμα, δική σου η επιλογή»: Μια γυναικολόγος ξεσπά!

Με αφορμή το πρόσφατο νομοσχέδιο που υπεγράφη πριν από μερικές ημέρες στην Αλαμπάμα της Αμερικής, το οποίο απαγορεύει τις αμβλώσεις, ακόμα και αν η γυναίκα έχει πέσει θύμα βιασμού, αμέτρητοι είναι οι επιστήμονες που ξεσπούν μιλώντας για… μεσαιωνικές αποφάσεις.

Ανάμεσά τους και μια γυναικολόγος, η οποία δημοσίευσε στη facebook page του scarymommy.com ένα κείμενο που πρέπει όλοι να διαβάσουμε:

«Είμαι μαιευτήρας/γυναικολόγος εδώ και περίπου 17 χρόνια. Και θα ήθελα να σας προσκαλέσω να έρθετε έστω για μια στιγμή στο εξεταστήριό μου και να ακούσετε τις ιστορίες που ακούω εγώ καθημερινά από γυναίκες. Ακούστε προσεκτικά τι μου λένε πίσω από κλειστές πόρτες. Και μετά τσακιστείτε να φύγετε, γιατί εσείς και οι αποφάσεις σας για τις ζωές τους δεν ανήκουν εκεί…

Δεν μου φτάνουν να ταΐσω τα παιδιά που έχω τώρα. Φοβάμαι για τη ζωή μου. Είχα καρδιακή ανεπάρκεια την τελευταία μου εγκυμοσύνη. Έχω ‘δέσει’ τις ωοθήκες μου, δεν είχα σκοπό να κάνω άλλα παιδιά. Ξεκινάω σπουδές την επόμενη εβδομάδα. Είχα μια εξωσυζυγική σχέση και έκανα ένα λάθος και δεν θέλω να χαλάσω την οικογένειά μου. Είμαι μόνη. Έκανα σεξ με έναν τύπο ένα βράδυ και δεν ξέρω καν ποιος είναι ο πατέρας. Με βίασαν. Είμαι 13 ετών. Είμαι 48 ετών. Έχω καρκίνο στο στήθος και κάνω χημειοθεραπεία. Η μήτρα μου σκίστηκε στην τελευταία μου εγκυμοσύνη. Ο διαβήτης μου είναι εντελώς απορρυθμισμένος. Η εγκυμοσύνη μου προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια. Έχω κακοήθες μελάνωμα. Το μωρό μου έχει πολλαπλές ανωμαλίες. Ανησυχώ ότι θα αυτοκτονήσω αν συνεχίσω αυτή την εγκυμοσύνη. Δεν θέλω μωρό τώρα. Δεν θέλω να είμαι έγκυος.

Το θέμα, βέβαια, είναι, ότι ακόμα και έπειτα από όλες τις παραπάνω δηλώσεις, η αλήθεια είναι, ότι δεν θα έπρεπε να έχει καμία σημασία. Δεν χρειάζεσαι καμία άλλη δικαιολογία πέραν του ότι είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ επιλογή.

Δικό μου το σώμα. Δική μου η επιλογή.

Και αν με στείλουν στη φυλακή για 99 χρόνια επειδή φροντίζω την ασθενή μου σε μία τόσο προσωπική και δύσκολη απόφαση, τουλάχιστον θα έχω καταφέρει κάτι!»