Δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο

Δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για τους γονείς που αποφασίζουν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο, δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, κος. Ιωάννης Ιωάννου.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ ο κ. Ιωάννου είπε πως, οι οργανωμένοι γονείς παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγεία, ζήτησαν εξηγήσεις για το γεγονός πως όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης βρίσκονται σε εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εκτός των νηπιαγωγεία, σε πρόσφατη τηλεσυνεδρίαση με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου.

Η απάντηση του αρμόδιου υπουργού, δεν ικανοποίησε τους γονείς. «Ο υπουργός απάντησε πως ήταν απόφαση των ειδικών και της Κυβέρνησης ώστε να συνεχίσει η απρόσκοπτη μετάβαση των γονέων στις εργασίες τους, κάτι που δεν μας ικανοποίησε», εξήγησε.

Ο κ. Ιωάννου πρόσθεσε πως, «έννοια μας είναι η υγεία των παιδιών και θέσαμε το ζήτημα των κυρώσεων ώστε να μην υπάρχουν ποινικές κυρώσεις στους γονείς που φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στις αίθουσες .Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν έχουν ποινικές κυρώσεις λόγω των συνθηκών».

«Υπάρχουν παιδιά που έχουν αναπτύξει φοβίες από την πανδημία. Φανταστείτε μάλιστα,  παιδιά που βλέπουν τα αδέλφια τους να βρίσκονται στο σπίτι  για εξ αποστάσεως και να πρέπει να υποχρεώσουμε να πάνε στο σχολείο», είπε τέλος.