Απογοητευμένοι από το Υπουργείο οι γονείς – Προβληματισμοί για την απόφαση για τα νηπιαγωγεία

Έντονο προβληματισμό εξέφρασαν οι οργανωμένοι γονείς αναφορικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τα νηπιαγωγεία.

Συγκεκριμένα, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων ανησυχεί για την εξαγγελία της Κυβέρνησης ότι η Δημοτική, Μέση και η Μέση Τεχνική εκπαίδευση  θα συνεχίσουν την λειτουργία τους παρέχοντας εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, σε πρώτη φάση τουλάχιστον μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021 ενώ η φοίτηση στα νηπιαγωγεία θα γίνεται με φυσική παρουσία.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι σε τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσαν προβληματισμούς και ζήτησαν εξηγήσεις ως προς την ειλημμένη απόφαση.

Δεν ικανοποιεί η απάντηση

«Η απάντηση που λάβαμε, ήταν ότι τα Νηπιαγωγεία θα συνεχίσουν με φυσική παρουσία καθότι τα κρούσματα στα Νηπιαγωγεία δεν ήταν πολλά και ότι με την φυσική παρουσία των μαθητών στα Νηπιαγωγεία θα διευκολυνθούν οι γονείς στην απρόσκοπτη μετάβαση στις εργασίες τους», προστίθεται.

«Η απάντηση αυτή δεν μας έχει ικανοποιήσει ούτε μας έχει καθησυχάσει, παρόλα αυτά αναγνωρίζουμε ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες μας να αποφασίσουμε πότε τα σχολεία λειτουργούν με φυσική παρουσία των παιδιών και πότε όχι».

Περιμένουν εξηγήσεις οι γονείς

Αναφέρεται ότι αναμένουν ακόμα επιστημονικά τεκμηριωμένες εξηγήσεις στη βάση των πιθανοτήτων διασποράς της πανδημίας μέσα από τα ανοικτά νηπιαγωγεία, λαμβάνοντας υπόψιν την παρουσία περισσότερων επιθετικών στελεχών του ιού λόγω μεταλλάξεων.

Επιπλέον, προσθέτει ότι γνωρίζοντας ότι μερίδα γονέων θα προτιμήσει να κρατήσει τα παιδιά του στο σπίτι είτε γιατί αυτά εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες είτε λόγω φόβου που δημιουργήθηκε για την πανδημία, ζήτησαν από το αρμόδιο Υπουργείο να δείξει την πρέπουσα κατανόηση ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις προς αυτή τη μερίδα γονέων.

«Δείχνοντας κατανόηση ο ΥΠΠΑΝ, μας διαβεβαίωσε προφορικά ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις προς αυτή τη μερίδα γονέων. Είναι δεδομένο πως η μειωμένη παρουσία παιδιών στα δημόσια νηπιαγωγεία διευκολύνει παρά να δυσκολεύει τους σχεδιασμούς και τα μέτρα προστασίας», αναφέρει.

Εν αναμονή εκπαιδευτικού υλικού – Πρόθυμοι για συνεργασία οι γονείς

«Αναμένουμε δε ότι το ΥΠΠΑΝ θα εμπλουτίσει με εκπαιδευτικό υλικό τις ιστοσελίδες των νηπιαγωγείων ή θα δημιουργήσει κεντρικό ιστοχώρο που θα απευθύνεται αποκλειστικά προς τα παιδιά της Προδημοτικής εκπαίδευσης, εμπλουτισμένο με διαδραστικές εφαρμογές, βίντεο με διηγήσεις παραμυθιών – χειροτεχνίες αλλά και έντυπο υλικό για εξάσκηση των παιδιών που παραμένουν στα σπίτια τους βασισμένο στο αναλυτικό πρόγραμμα της Προδημοτικής εκπαίδευσης», σημειώνει.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι ως οργανωμένοι γονείς είναι έτοιμοι να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο και να συνεργαστούν με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ούτως ώστε η πανδημία και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αναχαίτιση της να έχουν κάθε δυνατό επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να αφήσουν αρνητικά κατάλοιπα στα παιδιά.