Δάσκαλος έκανε το μάθημα συλλαβισμού ένα υπέροχο παιχνίδι στην τάξη!

Ένας δάσκαλος έκανε το μάθημα συλλαβισμού ένα υπέροχο παιχνίδι στην τάξη!

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδάκια στο σχολείο – ιδιαιτέρως τα πρωτάκια- δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στη νέα συνθήκη του δημοτικού σχολείου. Άλλα πάλι θεωρούν το μάθημα βαρετό με γράψε – σβήσε και τον μονόλογο του δασκάλου.

Ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης, λοιπόν, είχε μία πολύ ωραία ιδέα για να κάνει το μάθημα της Γλώσσας ακόμη πιο ευχάριστο και τον συλλαβισμό -κυριολεκτικά παιχνιδάκι.

«Θα ξεκινήσω με μια παραδοχή : το σχολείο είναι βαρετό. Όχι για το περιεχόμενο , αλλά για τον τρόπο που τις περισσότερες φορές το διδάσκουμε», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του.

«Χθες ξεκινήσαμε τους κανόνες συλλαβισμού και πριν αρχίσουμε το γράψιμο , είπα στα παιδιά μου να κόψουν την κουβέντα. Στην αρχή με κοίταξαν καλά-καλά, μάλλον θα σκέφτηκαν ότι αγρίεψα. Μετά όμως είδαν ότι μιλούσα κυριολεκτικά : χώρισα τα παιδιά σε ομάδες και τους έδωσα τυπωμένες λέξεις που ήθελα να συλλαβίσουν με το ψαλίδι τους ! Έγινε της χαρτοκοπτικής ! Έλα όμως που το διασκέδασαν και πέτυχαν τους στόχους ! Γι’ αυτό αφήστε τα τετράδια πού και πού και πιάστε τα ψαλίδια!», συμβούλευσε ο δάσκαλος.

Σε ένα άλλο μάθημα συλλαβισμού, ο δάσκαλος βρήκε έναν ακόμη ευφάνταστο τρόπο να διδάξει τον συλλαβισμό στα παιδιά. 

«Σήμερα κάναμε ένα παιχνίδι ακόμα: γράψαμε λέξεις σε μικρά χαρτάκια, αλλά τις χωρίσαμε σε συλλαβές και οι συλλαβές ως δια μαγείας ανακατεύτηκαν, λες και φύσηξε αέρας και τις ανακάτεψε ! Στη συνέχεια τα παιδιά σηκώθηκαν , ανακατεύτηκαν κι αυτά μέσα στην αίθουσα , λες και φυσούσε αέρας και άφησαν τις λέξεις τους σε τυχαία σημεία. Στο τέλος , έπρεπε κάθε παιδί να πάρει μια τέτοια μπερδεμένη λέξη και να τη διαβάσει δυνατά στη σωστή της μορφή! Τους άρεσε πολύ, τα πέτυχαν όλα και διασκεδάσαμε !», σημείωσε.

Και πράγματι, είναι καταπληκτικές ιδέες που αξίζει να τις ακολουθήσουν και άλλοι εκπαιδευτικοί.

Αναγνωστικό

Διαβάστε επίσης:

7 διασκεδαστικά online παιχνίδια για παιδιά αστέρια στη Γλώσσα και την προπαίδεια

Το παιδί δυσκολεύεται με τις γραπτές εργασίες; Το μυστικό για να τις κάνει εύκολα και γρήγορα

«Πότε το παιδί μου θα πει σωστά το Σ και το Ρ;» Η ειδικός συμβουλεύει τους γονείς που ανησυχούν