Το «Γελόδεντρο»: Δάσκαλος δίδαξε την αξία του να χαμογελάμε μέσα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι στην τάξη

Το «Γελόδεντρο»: Δάσκαλος δίδαξε την αξία του να χαμογελάμε μέσα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι στην τάξη

«Το χαμόγελο είναι η ευτυχία που έχεις ακριβώς κάτω από τη μύτη σου» λέει ένα ρητό και έχει απόλυτο δίκιο.

Μπορεί με όσα συμβαίνουν γύρω μας, να μην μας αφήνουν πολλά περιθώρια χαράς, ωστόσο οι επιστήμονες, επιμένουν πως το χαμόγελο ενισχύει την μακροζωία, την θεραπεία, την αναζωογόνηση και την δύναμη.

Το χαμόγελο αποτελεί τον σημαντικότερο και πιο απλό τρόπο έκφρασης χωρίς λόγια. Είναι ένα δυνατό εργαλείο διαχείρισης της καθημερινότητας και είναι κρίμα να μην το χρησιμοποιούμε προς όφελός μας.

Έτσι, λοιπόν, και ένας Έλληνας δάσκαλος, ο Μάριος Μάζαρης με αφορμή μία αστεία ιστορία που διάβασαν στο σχολικό βιβλίο, αποφάσισε να κάνει ένα πολύ όμορφο μάθημα με χειροτεχνία και παιχνίδι στα παιδιά για την αξία του να χαμογελάμε.

Η ανάρτηση του δασκάλου

«Σήμερα κάναμε μια ιστορία από το ανθολόγιο, μια από τις αστείες. τις πραγματικά αστείες όμως, όχι αυτές που γελάς μόνο εσύ και τα παιδιά κοιτάζουν ανέκφραστα.

Ήταν αστεία, γελάσαμε πολύ, κυρίως όμως με τη συζήτηση που κάναμε μετά και τη δραματοποίηση της. κάποια στιγμή λέω στα παιδιά:

“Να ξέρετε δεν είναι εύκολο να γελάς όταν μεγαλώσεις”, “Γιατί;” με ρώτησαν, “Ε, πολλά τα προβλήματα”! είπα κι αναστέναξα επιδεικτικά και πάλι γελάσαμε.

Κι ύστερα έπεσε η ιδέα του Γελόδεντρου, που θα φύτρωνε χαμόγελα ατα κλαδιά του. Και τα φτιάξαμε τα χαμόγελα αυτά και πήγαμε και τα αφήσαμε σε διάφορα σημεία της αυλής, για όποιο παιδί ή μεγάλο χρειαστεί ένα, να ξέρει πού φυτρώνουν.

Μετά που γυρίσαμε στην τάξη είπαμε να μοιραστούμε σε ομάδες στα διαλείμματα να δούμε αν θα πάρει κανείς από τα χαμόγελά μας.

Κάποια παιδιά τα προσπέρασαν, κάποια έσκισαν 3-4, τα πιο πολλά όμως κατέληξαν σε τσέπες, σε χέρια, σε σκέψεις μέσα.

Ο κόσμος πάντα είναι επιφυλακτικός με τα αδέσποτα χαμόγελα, ευτυχώς όμως κάποιοι τα αναζητούν!»

Διαβάστε επίσης:

Το να ζητήσεις συμβουλές από ειδικό για το παιδί σου αποδεικνύει πόσο καλός γονιός είσαι

«Το παιδί μου μιλά πολύ γρήγορα και δεν καταλαβαίνω τι λέει»: Η λογοπαθολόγος συμβουλεύει

Αν ο δάσκαλος σού πει ότι το παιδί σου «είναι ανεπαρκές», γίνε η μαμά του Τόμας Έντισον