Αυτό το στοιχείο έφερε τα πάνω κάτω στην υπόθεση του θανάτου του 3 μηνών βρέφους στο Μακάρειο

Ιατροδικαστής από την Αγγλία κλήθηκε για την νεκροτομή του 3 μηνών βρέφους που απεβίωσε στις 22 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή καθοριστική ήταν η έκβαση της υπόθεσης μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα και την διενέργεια της νεκροτομής επί της σορού του βρέφους που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Ανδρέας Μαρνερίδης ο οποίος αφίχθη για την υπόθεση από την Αγγλία . Σύμφωνα με την Αστυνομία, “η δική τους διάγνωση ήταν καθοριστική για την πορεία των εξετάσεων της Αστυνομίας“.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα που έφερε τα πάνω κάτω

To ιατροδικαστικό πόρισμα, κατέδειξε ότι ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και εκτιμάται ότι αυτό δεν κατέπεσε από ύψος 70 εκατοστών αλλά από ύψος μέχρι και τριών μέτρων και πως το χτύπημα ήταν σφοδρό όπως χτύπημα μετά από σύγκρουση ή δυνατό σπρώξιμο.

Εξάλλου όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης υπόθεσης υπαστυνόμο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Μιχάλη Νικολάου μεταξύ άλλων οι ιατροδικαστές ανέφεραν πως η βαρύτητα της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που υπέστη το βρέφος δεν είναι συμβατή με πτώση από καναπέ ύψους 70 εκατοστών. Τέτοια κάκωση, σημείωσαν οι ιατροδικαστές, προκαλείται από πτώση από μεγαλύτερο ύψος.

Τι υποστήριξε ο πατέρας του βρέφους

Όπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης, ο πατέρας του βρέφους στην κατάθεση του δεν παραδέχτηκε ότι προκάλεσε το θάνατο του παιδιού του και ανέφερε στην Αστυνομία ότι στις 17.2.2018 βρισκόταν στο σπίτι όταν σε κάποια στιγμή άκουσε θόρυβο. Στην συνέχεια μεταβαίνοντας στο υπνοδωμάτιο εντόπισε το βρέφος να βρίσκεται στο πάτωμα μελανιασμένο και με ελαφρώς φουσκωμένο μέτωπο. Το μωράκι μετά την πτώση του έκανε δύο φορές εμετούς και την 3η μέρα της πτώσης του έβγαζε γάλα από την μύτη του, με αποτέλεσμα ο πατέρας του όπως ανέφερε ο ίδιος, άρχισε να φωνάζει όταν το είδε σε τέτοια κατάσταση, και στη συνέχεια γείτονας ομοεθνής του και κουμπάρος του που τον άκουσε τον μετέφερε στο νοσοκομείο με το παιδί του.

Η κατάθεση της μητέρας

Εξάλλου στην κατάθεση της η μητέρα του τρίμηνου βρέφους ανέφερε στις ανακριτικές αρχές ότι αρχικά το παιδί τους δεν το μετέφεραν στο νοσοκομείο επειδή ήταν ήσυχο, έπαιζε με τα αδέρφια του και ξυπνούσε κατά την διάρκεια της νύχτας μόνο όταν πεινούσε. Η σύζυγος του στην κατάθεση της επιβεβαίωσε ότι το μωρό έπεσε από τον καναπέ στις 17 Φεβρουαρίου και ενώ η ίδια απουσίαζε στην εργασία της. Όταν ζήτησε από τον σύζυγο της να μεταφέρουν το μωρό στο νοσοκομείο αυτός αρνήθηκε, γιατί φοβόταν ότι θα τους αφαιρούσαν την κηδεμονία των παιδιών, όπως είπε. Η 29χρονη στην κατάθεσή της ανέφερε ακόμη ότι ο σύντροφος της, εδώ και έξι χρόνια που διαμένουν στην επαρχία Πάφου, ήταν βίαιος, επιθετικός, και νευρικός, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ταρακουνούσε το τρίμηνο βρέφος και το πετούσε με βία στην κούνια του. Ανέφερε ακόμη πως σε κάποιες φορές δεν ήθελε το βρέφος γιατί αυτό τον ενοχλούσε όταν έπαιζε παιχνίδια στη τηλεόραση.

Στο μεταξύ με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται οι ανακριτικές αρχές προκειμένου στο διάστημα της εξαήμερης προσωποκράτησης του ζεύγους που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου να είναι σε θέση να ολοκληρώσουν το φάκελο της υπόθεσης και να σταλεί στην Νομική Υπηρεσία προκειμένου να δοθούν οδηγίες για την καταχώρηση της στο Δικαστήριο.