Από την Πάφο ξεκίνησε η δράση «Εικαστικές Σημάνσεις» για μαθητές γυμνασίων

Από την Πάφο ξεκίνησε η δράση «Εικαστικές Σημάνσεις» για μαθητές γυμνασίων
Ξεκίνησε από την Πάφο η δράση «Εικαστικές Σημάνσεις» με διοργανωτή το Γραφείο Επιθεώρησης Τέχνης της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) και τη συνεργασία Δήμων. Η δράση θα διεξαχθεί επίσης στη Λεμεσό και στη Λάρνακα.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, η δράση οργανώνεται σε συνεργασία του ΥΠΑΝ και των Δήμων Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και αφορά σε γυμνάσια των πόλεων και επαρχιών αυτών, το κάθε ένα από τα οποία συμμετέχει με μια ομάδα μαθητών/τριών έως 5 άτομα.

Οι εικαστικές προτάσεις

Μαθητές/τριες, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή/τρια Τέχνης του σχολείου τους, μετέβησαν σήμερα στις 11:30, στον χώρο του λιμανιού της Κάτω Πάφου, μεταφέροντας όλα τα απαραίτητα υλικά που συνέλεξαν για να ολοκληρώσουν την εικαστική τους πρόταση.

Κάποιες κατασκευές υλοποιήθηκαν στα σχολεία και ολοκληρώθηκαν  κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης εκδήλωσης. Η εθελοντική συμμετοχή Λυκείων ήταν ευπρόσδεκτη.

Σε χαιρετισμό του, ο Α’ Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, Δρ Γιωργος Κουτσίδης, ανέφερε πως απώτερος σκοπός της δράσης αυτής είναι η απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης καθώς θεωρείται το κλειδί για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, µέσα από την ευαισθητοποίηση, την αλλαγή στάσεων και συµπεριφορών τόσο για τις παρούσες όσο και για τις επόµενες γενεές.

Ειδικότερος σκοπός της, συνέχισε, είναι η βελτίωση των σχέσεων του ανθρώπου µε το περιβάλλον και των ανθρώπων µεταξύ τους, καθώς και η κατανόηση από µέρους του ανθρώπου ότι αποτελεί αναπόσπαστο κοµµάτι του συνολικού περιβάλλοντος.

Όπως επισημάνθηκε  στην εκδήλωση μεταξύ άλλων μέσα από αυτή την δράση επιδιώκονται η χρησιμοποίηση υλικών που βρίσκονται σε αδράνεια και μπορούν να αξιοποιηθούν δημιουργικά, η ανακύκλωση και σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, η εφαρμογή των αρχών της σύνθεσης στην χρησιμοποίηση των υλικών για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Ακόμη η ευαισθητοποίηση για μείωση των απορριμμάτων και για ανακύκλωση, η καλλιέργεια αξιών, όπως υπευθυνότητα, συνεργασία, ομαδικότητα, κοινωνικοποίηση, η διερεύνηση και συλλογή των υλικών, καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων και  του αισθήμαματος δημιουργικότητας.

Σημειώνεται πως στην Λάρνακα η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου στις 11:30  στην Πλατεία Ευρώπης και στη Λεμεσό στις 24 Απριλίου στις 12:00 στο θεατράκι Μώλου.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)

Διαβάστε επίσης

Το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου μπορεί να έχει βιολογικά αίτια

Επανάληψη στα κλάσματα: Πώς θα βοήσετε το παιδί μέσα από ένα απίθανο βίντεο!