Αυτό είναι το παιχνίδι που απειλεί την ψυχική υγεία των παιδιών

Αυτό είναι το παιχνίδι που απειλεί την ψυχική υγεία των παιδιών

Νέα έρευνα διαπιστώνει ότι η κατοχή smartphone σε πολύ μικρή ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο επιδείνωσης της ψυχικής υγείας στην ενήλικη ζωή.

«Παρακαλώ, ποινικοποιήστε το επιβλαβές περιεχόμενο. Δεν το θέλουμε. Θέλουμε τα παιδιά μας πίσω. Δεν θέλουμε να μένουμε άυπνοι, τρομοκρατημένοι για την ψυχική υγεία των παιδιών μας».

Τα παραπάνω λόγια είπε πρόσφατα με δάκρυα στα μάτια η Κέιτ Γουίνσλετ, κάνοντας έκκλησή προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην εξουσία και μπορούν να περιορίσουν τη χρήση των social media με σχετική νομοθεσία.

Τι έδειξε μελέτη

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί ειδικοί ψυχικής υγείας διεξάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν τις επιπτώσεις που έχει η χρήση του διαδικτύου και των social media στα παιδιά και τους έφηβους. Μια πρόσφατη μελέτη εστίασε στην επίδραση του YouΤube στη μοναξιά ενώ μια άλλη ανέφερε ότι μία εβδομάδα μακριά από τα social media ωφελεί την ψυχική υγεία.

Όσο νωρίτερα έχει κανείς smartphone τόσο χειρότερη είναι η ψυχική του υγεία

Η εικόνα ενός παιδιού απορροφημένου στο τάμπλετ ή στο smartphone μάς είναι οικεία. Όσοι είναι «έξω απ’ τον χορό», όπως λέμε, συνήθως λένε επικριτικά στους γονείς ότι δίνουν τα κινητά στα παιδιά τους για να τους αφήσουν για λίγο σε ησυχία. Παράλληλα, η ατάκα «εμείς στην ηλικία σας δεν ήμασταν κολλημένοι σε μια οθόνη» –συγκρίνοντας δύο τεχνολογικά ανόμοιες εποχές– σίγουρα θα ειπωθεί σε κάποια φάση της σχετικής συζήτησης.

Διαβάστε επίσης

Νάσια Σιαηλά: Η Κύπρια instagrammer στην πρώτη φωτογραφία με την νεογέννητη κόρη της

Τραγωδία στην Πάφο: Νεκρό ανασύρθηκε 4χρονο αγοράκι από πισίνα