Πρώτο βραβείο και Πρώτη θέση για τους μαθητές του Δ’2 του 12ου Δημ. Ηλιούπολης που τραγουδούν για την Κύπρο

Πρώτο βραβείο και Πρώτη θέση για τους μαθητές του Δ’2 του 12ου Δημ. Ηλιούπολης που τραγουδούν για την Κύπρο

Οι μαθητές του Δ’2 του 12ου Δημ. Ηλιούπολης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό, την κ. Μαγδαληνή Μίνη έλαβαν Πρώτο βραβείο και Πρώτη θέση σε δύο κατηγορίες, στον 9ο Διεθνή μαθητικό Διαγωνισμό: Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια – Εκπαιδευτικές γέφυρες 2022-23, που συνδιοργανώνεται από την Διεύθυνση Α’/βάθμιας Εκπ/σης Σερρών, το Υπ. Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, υπό την αιγίδα του της Α.Ε της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου και του τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατία, Ν. Αναστασιάδη.

Η εκπαιδευτικός, κ. Μίνη, με τους μαθητές της υπέβαλαν συμμετοχή και έλαβαν Πρώτη Θέση και Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία των Projects με τίτλο “Worldwide Art cries out for CYPRUS”. Το Project περιελάμβανε:

Α) Ένα βίντεο με μελοποιημένη ποίηση του Ομότιμου καθηγητή Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας, Ιωάννη Θ. Μάζη, με τίτλο «Το παιδικό της Κύπρος» – αφιερωμένο στις εμβληματικές φιγούρες των ηρώων, Ισαάκ-Σολωμού» – σε μουσική του Διεθνούς φήμης Συνθέτη, Μιράν Τσαλικιάν. Ερμηνευμένο από την Nostalgia Symphonic Orchestra, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη, κ. Τσαλικιάν, με τη συμμετοχή του τενόρου, Χ. Μπινιάρη και τη χορωδία των ίδιων των μαθητών του Δ’2 υπό την παρουσία του καθηγητή, κ. Μάζη.

Β) Έκθεση Φωτογραφίας με τα ίδια τα παιδιά να αναπαριστούν Σπουδαία Έργα Τέχνης παγκοσμίου βεληνεκούς όπως: 1) Η Αφροδίτη της Μήλου 2) Η Κραυγή του Μunk 3) Ο σκεπτόμενος του Ροντέν 4) Η Μόνα Λίζα του Da Vinci 5) Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου του Delacroix 6) Ο Ερμής του Πραξιτέλους 7) Το φιλί του Klimt καθώς και 😎 η χαρακτηριστική φυσιογνωμία Κύπριας κοπέλας και 9) Κύπριου παιδιού και στρατιώτη, καλώντας έτσι, με έναν ευφάνταστο τρόπο, το διεθνές κοινό να γνωρίσει και να ασχοληθεί με το κυπριακό ζήτημα.

Γ) Ποιήματα και μικρά Διηγήματα των μαθητών του Δ’2 εμπνευσμένα από την Ιστορία της Κύπρου και

Δ) Βίντεο Σπoτ με τίτλο “Worldwide Art cries out for CYPRUS”.

Παράλληλα οι ίδιοι οι μαθητές του Δ’2 έλαβαν Πρώτη Θέση και Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία των Video Spots με το Βίντεο που κατέθεσαν με τίτλο “Worldwide Art cries out for CYPRUS”. https://www.youtube.com/watch?v=qDf8DLI1eR0
Στόχος τόσο του Project όσο και του ολιγόλεπτου Video Spot των μαθητών -με τίτλο «Worldwide Art Cries Οut for Cyprus»- είναι να γνωστοποιήσει το κυπριακό ζήτημα σε διεθνή κλίμακα, να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα και γνώμη ώστε να μην ξεχαστεί, να μην μείνει κλειστό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το μαρτυρικό παρελθόν αλλά και ζοφερό παρόν της Κύπρου. Ώστε να μην γίνουμε κοινωνοί μιας ακόμα, βαριάς σελίδας για την Κύπρο.

Η νέα γενιά να πάρει θέση απέναντι στα γεωπολιτικά γεγονότα του πλανήτη, να δραστηριοποιηθεί και να αποτελέσει με τον τρόπο της, κομμάτι επιρροής κι εξέλιξης της σύγχρονης ιστορίας του Ελληνισμού αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας…

Διαβάστε επίσης

ΠΟΥ: Ανησυχία για τα ποσοστά παχυσαρκίας στα παιδιά παγκοσμίως

Στο κόκκινο σήμερα η σκόνη στην Κύπρο – Τι πρέπει να προσέξετε