Αυτή η δασκάλα δεν βάζει εργασίες για το σπίτι στους μαθητές της και ο λόγος μάς βάζει σε σκέψεις

Η Courtney White διδάσκει σε Λύκειο του Τέξας και πριν λίγο καιρό έγινε «διάσημη» στο διαδίκτυο, επειδή ανήρτησε ένα video στο οποίο εξηγεί γιατί δεν βάζει καμία εργασία στους μαθητές της στο σπίτι.

Η ίδια προχώρησε στη δημοσιοποίηση του video, επειδή αρκετοί ήταν οι συνάδελφοί της και οι γονείς που την κατέκριναν, αλλά και τη ρωτούσαν διαρκώς γιατί το έκανε αυτό.

Η ίδια πιστεύει πως ο ενθουσιασμός της και οι σχέσεις που αναπτύσσει με τους μαθητές της στο σχολείο τους βοηθούν στο να μάθουν. Γιατί το κάνει αυτό;

Όπως εξηγεί στο video της:

«Δέχομαι πολλά σχόλια για την απόφασή μου να μην αναθέτω εργασίες για το σπίτι. Συνάδελφοί μου λένε πως δεν κάνω σωστά τη δουλειά μου, ενώ γονείς θεωρούν ότι έτσι τα παιδιά δεν μαθαίνουν. Επιτρέψτε μου να σας πως κάτι. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για την αποτελεσματικότητα των εργασιών στο σπίτι. Σέβομαι τον χρόνο των μαθητών μου έξω από το σχολείο. Κάνουν αρκετές εργασίες για εμένα μέσα στην τάξη. Δεν χρειάζεται να φεύγουν από εδώ και να κάνουν περισσότερες.

Οι πιο πολύ μαθητές μου έχουν αρκετές ευθύνες μετά το σχολείο. Άλλοι έχουν προπόνηση, άλλοι προσέχουν τα μικρότερα αδέρφια τους, επειδή οι γονείς τους δουλεύουν μέχρι αργά και άλλοι ανησυχούν για το αν θα έχουν φαγητό, επειδή η οικονομική τους κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Οπότε αν εγώ τους αναθέσω εργασίες, πότε θα έχουν χρόνο για να είναι παιδιά; Πότε θα έχουν χρόνο για να χαλαρώσουν; Επειδή και εσείς όταν τελειώνετε τη δουλειά θέλετε να γυρίζετε στο σπίτι και να ξεκουράζεστε.

Αν τα παιδιά έρχονται στην τάξη κουρασμένα ή αγχωμένα δεν θα αποδώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην αίθουσα.Προτιμώ να είμαι κοντά τους και να επικοινωνούμε από το να τους δίνω εργασίες που θα τα κρατούν ξύπνια μέχρι αργά το βράδυ. Προτιμώ αυτές τις παραπάνω ασκήσεις να τις κάνουμε στην τάξη, όπου μπορώ ανά πάσα στιγμη να τους εξηγήσω ό,τι χρειάζονται.

Αυτό πο υ αγαπώ περισσότερο στη δουλειά μου είναι η σχέση που μπορώ να αναπτύξω με τα παιδιά. Θέλω να νιώθουν άνετα, να συζητάμε για ό,τι τα απασχολεί. Να ξέρουν ότι στο σχολείο υπάρχει ένα άτομο που αγαπώ.

Διδάσκω εδώ και 4 χρόνια. Δεν βάζω ασκήσεις ούτε στα μικρότερα παιδιά. Αντιλαμβάνομαι τον σκοπό των εργασιών στο σπίτι, αλλά θέλω τα παιδιά να είναι παιδιά!

Μέχρι στιγμής κάνουμε τα πάντα στην αίθουσα. Προλαβαίνουμε όλες τις ασκήσεις και κανένα παιδί δεν το έχει πάρει όλο αυτό στην πλάκα. Αποδίδει πολύ καλά!».

Ακούστε τη να εξηγεί την απόφασή της στο video: