Αυτή είναι η μαθήτρια που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο σε διαγωνισμό αφίσας!

Το Υπουργείο Παιδείας τίμησε μαθήτρια γυμνασίου που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο σε διαγωνισμό αφίσας

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Yπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), εκδήλωση προς τιμή της μαθήτριας Λεώνης Μπέλα Βασιλείου, της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Αραδίππου, η οποία απέσπασε το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο στα πλαίσια του φετινού Διαγωνισμού για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων. 

Θέμα των φετινών εορτασμών «Οι δράσεις μας είναι το μέλλον μας – καλύτερη παραγωγή, καλύτερη διατροφή, καλύτερο περιβάλλον και καλύτερη ζωή».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ «η μαθήτρια με την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση της καθηγήτριας της Οικιακής Οικονομίας, Χαράς Μάμα Ολυμπίου, κατάφερε να εξασφαλίσει την αξιέπαινη αυτή παγκόσμια διάκριση».

Στην εκδήλωση ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, συνεχάρη τη μαθήτρια για τη διάκριση της και της απέδωσε τιμητικό δίπλωμα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελεί ο κλάδος της Οικιακής Οικονομίας.

Πώς έγινε ο διαγωνισμός

Σημειώνεται ότι για την συγκεκριμένη δράση του Διαγωνισμού Αφίσας τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης ενημερώθηκαν με σχετική εγκύκλιο και ανατέθηκε προαιρετικά στους/στις καθηγητές/καθηγήτριες Οικιακής Οικονομίας των σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης από την Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης για την Οικιακή Οικονομία Δρα Χριστιάνα Φιλίππου Χαριδήμου και ήταν μία από τις προτεινόμενες δραστηριότητες του “FAO” (Food and Agriculture Organization) για την προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων.

Το Υπουργείο Παιδείας, καταλήγει η ανακοίνωση, ενθαρρύνει δραστηριότητες, που προωθούν τους εκπαιδευτικούς στόχους που σχετίζονται με την ανάπτυξη υγιεινού τρόπου ζωής και στοχεύουν στο να βοηθήσει τους/τις μαθητές/μαθήτριες να διαμορφώσουν στάσεις υγιεινής διατροφής αλλά και να αποκτήσουν τις σχετικές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να κάνουν επιλογές που βελτιώνουν την υγεία, προάγουν την ευεξία και προλαβαίνουν ασθένειες και προβλήματα υγείας.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν θέλω να είμαι η αψεγάδιαστη μαμά του Pinterest, αλλά «τσαλακωμένη» και χαρούμενη

Η ΜΕΝΝ του Μακαρείου απέκτησε ένα hi-tech σύστημα φωτοθεραπείας ίκτερου

«Η κόρη μας κινδύνευσε από εγκεφαλική αιμορραγία. Ξυρίσαμε τα μαλλιά μας για να μην κλαίει»