Αρσέν και Φαντομά: Τρία βιβλία με απίθανες περιπέτειες… μυστηρίου που θα λατρέψουν τα παιδιά

Ιστορίες μυστηρίου, με χαμένους παπαγάλους, στοιχειωμένα τυράκια, αδέσποτους σκυλάκους και όλους αυτούς τους γρίφους καλείται να τα λύσει... ο μεγάλος, «ιζιωτικότατοθ» ντετέκτιβ, Αρσέν μαζί με τη Φαντομά.

Οι συγγραφείς Κυριάκος Αθανασιάδης και η Κίκα Τσιλιγγερίδου υπογράφουν τις περιπέτειες του Αρσέν και της Φαντομά, σε τρία μοναδικά βιβλία που θα κάνουν τα παιδιά να ζητούν να τα διαβάσουν ξανά και ξανά.

«Αρσέν και Φαντομά: Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου»

Ο διάσημος ιδιωτικός ντετέκτιβ Αρσέν και η αδελφή του, η Φαντομά, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους: Ο φοβερός και τρομερός Τσουμπάκα, ο νεοφερμένος σκύλος, διαδίδει δεξιά και αριστερά ότι αυτός είναι ο καλύτερος ντετέκτιβ της γειτονιάς!

Όταν με τις ψευτιές του, ο Τσουμπάκα παίρνει όλα τα ζώα με το μέρος του, τα θρυλικό δίδυμο οδεύει δυστυχώς προς το ταμείο ανεργίας.

Στο μεταξύ, η μυστηριώδης απαγωγή της Φεράντε μέσα στη νύχτα, περιπλέκει τα πράγματα και δυσκολεύει την υπόθεση!

Ποιος είναι τελικά ο ένοχος; Θα μπορέσει άραγε ο Αρσέν να τον ανακαλύψει πριν από τον μοχθηρό Τσουμπάκα;

«Aρσέν και Φαντομά: Το μυστήριο με τα στοιχειωμένα τυράκια»

Απίστευτο! Απίστευτο και όμως αληθινό! Ένας εντελώς παράνομος και εντελώς κλέφτης αρουραίος θα οδηγήσει τον σπουδαίο ιδιωτικό ντετέκτιβ Αρσέν και την αδελφή του, τη Φαντομά, μέσα σε ένα ανατριχιαστικό στοιχειωμένο σπίτι.

Μέσα εκεί ζει ένα σούπερ φάντασμα, και τα θρυλικά αδέλφια πελαγώνουν — και παγώνουν.

Ναι, είναι οι καλύτεροι στη δουλειά τους, ο φόβος και ο τρόμος όλων των μοχθηρών, αλλά δεν είναι κυνηγοί φαντασμάτων. Ή μήπως ο Αρσέν είναι και δεν το ξέρει;

«Αρσέν & Φαντομά Το μυστήριο του αδέσποτου σκυλάκου»

Αλλη μία τρομερά δύσκολη περιπέτεια περιμένει τον Αρσέν και την αδελφή του, τη Φαντομά. Η πιο δύσκολη από όλες! Πρέπει να βρουν έναν χαμένο σκυλάκο.

Και το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν τίποτα γι’ αυτόν. Δεν έχουν το παραμικρό στοιχείο. Δεν ξέρουν καν το όνομά του. Ο αδέσποτος σκύλος μπορεί να είναι οπουδήποτε. Μπορεί ακόμη και να κινδυνεύει… Γι’ αυτό, φωνάζουν όλα τα ζωάκια της γειτονιάς. Αυτή τη φορά, όλοι θα γίνουν βοηθοί ντετέκτιβ! Κι όλοι μαζί θα πουν: Σκέψου, Αρσέν! Βάλε τα δυνατά σου!

Τα βιβλία σε εικονογράφηση Ναταλίας Καπατσούλια, κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και απευθύνονται στις ηλικίες 6 – 9, 9 – 12 ετών.

Ο Αρσέν και η Φαντομά είναι αληθινοί!

Ναι, ο Αρσέν και η Φαντομά, παιδιά, υπάρχουν και στην πραγματικότητα Είναι το σκυλάκι ράτσας pug και η πανέμορφη γάτα Περσίας των δύο συγγραφέων. Πριν από λίγο καιρό, στην παρέα τους μπήκε και η φαγανούλα Άγκαθα, κι αυτή σκυλάκι pug, σαν τον Αρσέν.

Μάλιστα, ο Αρσέν έχει δική του σελίδα στο Facebook, όπου με παιδική προφορά «πειράζει» τις δύο «αζελφές» του τη Φαντομά, την Άγκαθα και τη Νουάρ, κυνηγά τους «μοχσηρούς» και είναι «πλώτος μασητής».

Όπως έχει αναφέρει σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Αθανασιάδης για τη σελίδα του Αρσέν στο Facebook, «είχαμε στο μυαλό μας ότι θα κάναμε τη σελίδα του πριν καν έρθει στο σπίτι μας. Δεν θυμόμαστε πώς, αλλά το είχαμε δέσει. Απλώς δεν μας πέρασε ποτέ από τον νου ότι θα είχε και τέτοια επιτυχία, τόσο κόσμο να τον ακολουθεί, κι αυτόν και τις αδελφές του. Είναι πάνω από 10.000 άνθρωποι εκεί, ανεβάζουμε τέσσερα-πέντε ποστ καθημερινά, και κάθε ποστ το βλέπουν 3.000-4.000 από αυτούς, κάποια μάλιστα και πολλοί περισσότεροι. Κυρίως όμως, αλληλεπιδρούμε με όλους αυτούς τους γενναιόδωρους ανθρώπους, είναι φίλοι μας, μερικοί από αυτούς έγιναν και κολλητοί μας, και πολλές-πολλές δεκάδες κάνουν παρέα μεταξύ τους, βγαίνουν, τρώνε-πίνουν, κάνουν μαζί γενέθλια και τα λοιπά — προ πανδημίας αυτά, φυσικά».

«Και βέβαια ο Αρσέν απαντά στα μηνύματά τους, στέλνει ειδικές φωτογραφίες του και δυο λογάκια σε παιδιά που θα του το ζητήσουν αν έχουν κάτι ιδιαίτερο, γενέθλια ας πούμε, ή αν πρόκειται να μπουν στο νοσοκομείο για μια επέμβαση… χίλια δυο. Είναι ωραία. Είναι ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της ζωής μας η σελίδα των παιδιών», προσθέτει.

Με μπέλζεψε η ώλα, πού είμαι, ποιοθ είμαι, ας κοιμησώ ένα πλωινό ζευγαλάκι ώλες μπας και ξεμπελζευτώ.

Δημοσιεύτηκε από Αρσέν στις Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021

Προσφάτως η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, γνωστή για τα φιλόζωα αισθήματά της, έστειλε μήνυμα στον Κυριάκο Αθανασιάδη και τον Αρσέν για το νέο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο «Πήραμε Σκύλο» . Και όπως ήταν φυσικό ο Αρσέν… πέταξε από τη χαρά του.

Μαμάαα! Μαμάααααα!!!

Η σεία Πλόεζλος.

Δημοσιεύτηκε από Αρσέν στις Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021