Άνοιξε το Πάρκο «Μόρφου», ένας πράσινος χώρος αναψυχής για μικρούς και μεγάλους

Άνοιξε το Πάρκο Μόρφου, ένας χώρος με πράσινο και γήπεδα για μικρούς και μεγάλους

Ένα ακόμη ένα πάρκο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και ιδιαίτερα των κατοίκων της προσφυγικής συνοικίας Μουττάλου, παρέδωσε και επίσημα στην τοπική κοινωνία ο Δήμος Πάφου.

Πρόκειται για το Πάρκο «Μόρφου» στην καρδιά του Μουττάλου, η τελετή παράδοσης και ονοματοδοσίας του οποίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Μιλώντας στην τελετή, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σημείωσε ότι το πάρκο αποτελεί μέρος μιας σειράς ευρύτερων και μεγαλύτερων έργων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα για τον εξωραϊσμό και την αποκατάσταση ολόκληρης της.

Με την ανάπλαση της οδού Φελλάχογλου, την αποκατάσταση των δύο ακόμη Χανιών που βρίσκονται στην περιοχή, τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου και των γηπέδων αθλοπαιδιών, τις κατασκευές δρόμων και πεζοδρομίων, τις ασφαλτοστρώσεις, τη δημιουργία και βελτίωση χώρων πρασίνου, τις απομακρύνσεις τόνων άχρηστων αντικειμένων και την αποκατάσταση της καθαριότητας», είπε ο κύριος Φαίδωνος, η περιοχή παρουσιάζει σήμερα μία σαφή αναβάθμιση με αποτέλεσμα να προσελκύει πλέον ιδιωτικές επενδύσεις και νέους ανθρώπους.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ

«Με την ονομασία του χώρου αυτού σε Πάρκο «Μόρφου», πρόσθεσε ο κ. Φαίδωνος, ο Δήμος Πάφου τιμά την κατεχόμενη κωμόπολη και στέλνει το μήνυμα ότι οι πρόσφυγές μας, όπως και ολόκληρος ο κυπριακός λαός, δεν ξεχνούν και δεν παραγράφουν τίποτα.

Σε ομιλία του στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Μόρφου Βίκτωρας Χατζηαβραάμ επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία του Δήμου Πάφου καταδεικνύει τις στενές αδελφικές σχέσεις που διατηρούν οι δύο Δήμοι και στέλνει το μήνυμα της συμπαράσταση και της αλληλεγγύης στον αγώνα των Μορφιτών για επιστροφή και επανεγκατάσταση στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Ο αγώνας μας, τόνισε ο κ. Χατζηαβραάμ, θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση και ευχαρίστησε τον Δήμο Πάφου για την απόφασή του να δώσει το όνομα της κατεχόμενης Μόρφου στο πάρκο που δημιούργησε στην προσφυγική συνοικία.

Πριν από την έναρξη της τελετής τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή στη μνήμη του μεγάλου μουσουργού και Επίτιμου Δημότη της Πάφου Μίκη Θεοδωράκη. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τους Σωτήρη Καραγιώργη και Αντιγόνη Κυριάκου.

Διαβάστε επίσης:

Το πάρκο «Ισμήνη Λιασίδου» περιμένει και παιδιά με κινητικά προβλήματα

Πάμε βόλτα στο πάρκο; 9+1 πανέμορφα πάρκα της Κύπρου για ξέγνοιαστες στιγμές με τα παιδιά

Πάρκο Αθαλάσσας: Η πράσινη όαση της Λευκωσίας μάς καλεί για μοναδικές εξερευνήσεις και περιπετειώδης περιπάτους