Ένα νέο πάρκο, ανάσα πρασίνου στο κέντρο της Λάρνακας (εικόνες)

Ένα νέο πάρκο, ανάσα πρασίνου στο κέντρο της Λάρνακας (εικόνες)

Στη δημιουργία του πάρκου Σαλίνα προχωρά ο Δήμος Λάρνακας, στα πλαίσια της προσπάθειας για δημιουργία και ανακατασκευή νέων χώρων πρασίνου στην πόλη αλλά και στα πλαίσια της ωρίμανσης των νέων έργων.

Το Δημοτικό Πάρκο «ΣΑΛΙΝΑ», θα δημιουργηθεί στο χώρο της πρώην Κατοικίας Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή για χρήση από τους δημότες.

Ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας
  • υγιή ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος
  • βελτίωση και προβολή του χώρου με εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, με κατάλληλη τοπιοτέχνηση και με την ένταξη σύγχρονων στοιχείων που να συνάδουν με το χώρο
  • δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο κατά την κατασκευή του πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του, βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων με σωστό σχεδιασμό προσέλκυση των κατοίκων και επισκεπτών όλων των ηλικιών
  • διευρυμένη πρόσβαση και χρήση για ΑΜΕΑ
  • λειτουργική, αισθητική και ποιοτική βελτίωση του χώρου
  • συσχέτιση του χώρου με τη γύρω περιοχή και με το χώρο του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας.

Η ανάπλαση του χώρου θα είναι τέτοια ώστε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής.

Κύρια επιδίωξη είναι να δοθεί στην περιοχή και γενικά στο κέντρο της πόλης, χαρακτήρας και ατμόσφαιρα που να ικανοποιεί τις προσδοκίες των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών. Επίσης, την επίτευξη αειφορίας σε σχέση με την βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Η εκτίμηση του κόστους το έργου ανέρχεται στις €1.950 εκ. + ΦΠΑ

Η μελέτη του έργου έγινε από την αρχιτέκτονα κ. Έλενα Σοφιανού Ολυμπίου με ομάδα συμβούλων μελετητών, έπειτα από τη διεξαγωγή Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού.

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητοι γονείς έδωσαν σφηνάκια βότκα στο λίγων μηνών μωρό τους (vid)

Οικογενειακή τραγωδία στις ΗΠΑ: Σκότωσε τη σύζυγο, τα 3 παιδιά του και αυτοκτόνησε

Δείτε πόσο μεγάλωσε η κόρη της Τζέσικα Άλμπα – Η τρυφερή selfie αγκαλιασμένες (εικόνες)