Ανήλικοι οδηγούσαν ανεξέλεγκτα αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο πατέρας

Δεν φαίνεται να βάζουμε μυαλό ως κοινωνία. Τα δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα και οι δεκάδες άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους του νησιού μας, δεν… συγκινούν!

Παρά τις ανακοινώσεις της αστυνομίας και του Υπουργείου, ανήλικοι, χωρίς δίπλωμα πιάνουν στα χέρια τους τιμόνι και οδηγούν χωρίς επίβλεψη ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους του νησιού.

Πιο πρόσφατο περιστατικό αυτό με έναν 15χρονο που οδηγούσε το οικογενειακό αυτοκίνητο μαζί με έναν συνομίληκό του.

Συγκεκριμένα, μέλη της ομάδας «Ζ» της Τροχαίας Πάφου, στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων, ανέκοψαν γύρω στις 6.30 χθες το απόγευμα για έλεγχο, αυτοκίνητο που κινείτο στη λεωφόρο Δημοκρατίας στην Πάφο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 15χρονος κάτοικος Πάφου, έχοντας ως συνοδηγό συνομήλικό του, επίσης κάτοικο Πάφου.

Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν στα γραφεία της Τροχαίας Πάφου, ενώ κλήθηκε και ο 51χρονος πατέρας του οδηγού και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

Ο 15χρονος οδηγός κατηγορήθηκε γραπτώς για τα αδικήματα της οδήγησης χωρίς άδεια, χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς να φέρει προστατευτική ζώνη και χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη.

Γραπτώς κατηγορήθηκε και ο 51χρονος για μη λήψη μέτρων για ασφαλή φύλαξη του αυτοκινήτου του. Πατέρας και γιος αναμένεται να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου σε μεταγενέστερο στάδιο.