Ημερίδα στη Λεμεσό για τη βία και την παραβατικότητα στα σχολεία

Με θέμα «Βία και Παραβατικότητα στο Σχολείο: Από τη θεωρία στην πράξη», πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στη Λεμεσό, Ημερίδα του Παρατηρητηρίου για τη Βία στο Σχολείο (ΠΑ.ΒΙ.Σ), του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Δομημένων Προγραμμάτων υποστήριξης σχολείων που προσφέρονται από το ΠΑ.ΒΙ.Σ. και αποσκοπούσε στην εμπεριστατωμένη παρουσίαση του φαινομένου της σχολικής βίας και παραβατικότητας, στην ανάλυση των παραγόντων που συμβάλλουν στην εκδήλωση του φαινομένου, καθώς και στον εντοπισμό καλών πρακτικών για την πρόληψη και την αντιμετώπισή του.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας απηύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους της ΥΠΑΝ, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Δρ Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη, καθώς και η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Δρ Έλενα Χατζηκακού.

Η Ημερίδα περιλάμβανε δύο κεντρικές εισηγήσεις, που αφορούσαν στην «Βία και Παραβατικότητα Ανηλίκων: Πρόληψη και Αντιμετώπιση» και στην συμβολή της εγχώριας επιστημονικής έρευνας στη διαμόρφωση πολιτικής, δράσεων και καλών πρακτικών για τη σχολική βία και παραβατικότητα.

Η Ημερίδα, στην οποίαν συμμετείχαν 150 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και από όλες τις επαρχίες, ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή τεσσάρων, παράλληλων βιωματικών εργαστηρίων, τα οποία συντόνιζαν οι λειτουργοί του ΠΑ.ΒΙ.Σ.

Διαβάστε επίσης:

Νέα ημερομηνία, για την εκδήλωση «Μαγιάτικη Οδός»

Burger γλυκοπατάτας: Μία απολαυστική και υγιεινή συνταγή για όλη την οικογένεια