Τροχαία Λεμεσού: διοργάνωσε στο πάρκο του Λανιτείου εκδήλωση με θέμα οδική ασφάλεια

Ένα πρωινό Κυριακής αφιερωμένο στα παιδιά, ενόψει και της παγκόσμιας ημέρας του παιδιού, που γιορτάζεται την 1η Ιουνίου, διοργάνωσαν από κοινού η Τροχαία Λεμεσού και οι Εθελοντές Οδικής Ασφάλειας Τροχαίας Λεμεσού μαζί με τον μοτοσυκλετιστικό σύλλογο Egophobia στο πάρκο το Λανιτείου, στη Λεμεσό.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία εκτός από παιχνίδι, χορό και τραγούδια να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την οδική ασφάλεια. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης – Παρόντες και οι εθελοντές οδικής ασφάλειας.

Οι διοργανωτές, χάρισαν ένα όμορφο πρωινό στα μικρά παιδιά με παιχνίδι, τραγούδια και χορό. Ταυτόχρονα, τα παιδιά έλαβαν σημαντικές πληροφορίες για την οδική ασφάλεια και την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, έκθεση μοτοσικλετών και εξοπλισμού μοτοσικλετιστών, έκθεση μοτοσικλετών και περιπολικού αυτοκινήτου της Αστυνομίας, καθώς και αυτοκίνητο που είχε στο παρελθόν εμπλακεί σε τροχαία σύγκρουση, ενώ συμμετείχαν και εθελοντές ομάδας διάσωσης.

«Τα παιδιά είναι επένδυση για το μέλλον και για θέματα τροχαίας αλλά και για άλλους τομείς έχοντας υπόψη κ τα προβλήματα που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό με τη νεανική παραβατικότητα στην κοινωνία γενικότερα. Θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια προς την Τροχαία Λεμεσού και προς τους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης» είπε μιλώντας από την εκδήλωση ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού Αντρέας Αγγελίδης.

Η εκδήλωση εντάσσεται και στο πλαίσιο της πρόληψης και μείωσης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων ανέφερε ο Υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού Μάριος Χαραλάμπους. «Καταβάλλουμε καθημερινά προσπάθειες με διάφορες δράσεις όπως είναι η σημερινή μας εκδήλωση για διαφώτιση, πέραν των διαλέξεων που δίνουμε καθημερινά στα σχολεία, τα στρατόπεδα και σε άλλους οργανωμένους φορείς με εταιρείες» είπε ο κύριος Χαραλάμπους.

Περιλάμβανε πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως παιχνίδια, ζωγραφική προσώπου και κατασκευές, τραγούδια από τις παιδικές χορωδίες νηπιαγωγείων, χορούς από Σχολή Χορού και επιδείξεις από Ακαδημία Ποδηλάτου, όπως επίσης κα παιχνίδι καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και τη στήριξη της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης η MC MEDIA.

Διαβάστε επίσης

Τι θα κάνουμε το σαββατοκύριακο; Διαβάστε τις καλύτερες προτάσεις για βόλτες και δραστηριότητες