Άνδρας αρνήθηκε να δώσει τη θέση του στο λεωφορείο σε έγκυο – Η απίστευτη δικαιολογία που έδωσε

Μερικοί κοινωνικοί κανόνες που μαθαίνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας και που μοιάζουν αδιαπραγμάτευτοι. Ένας από αυτούς είναι να παραχωρούμε τη θέση μας σε μία έγκυο. Βέβαια, η πραγματικότητα δεν μοιάζει ίδια για ορισμένους ανθρώπους – κι ευχόμαστε να είναι λίγοι αυτοί- όπως στην περίπτωση ενός άνδρα, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει τη θέση του στο λεωφορείο σε μία γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Γράφοντας την ιστορία του στο διαδίκτυο, προβάλλοντας τα «επιχειρήματά» του που θα του έδιναν ελαφρυντικά και δεν θα τον χαρακτηρίζαμε το λιγότερο «κόπανο», ζητά τη γνώμη των χρηστών και διερωτάται αν έκανε λάθος.

Ο ίδιος εξήγησε ότι δουλεύει σε μία εξοντωτική δουλειά με ορθοστασία για περισσότερες από 10 ώρες καθημερινά. Η διαδρομή με το λεωφορείο προς το σπίτι του είναι για εκείνον μία ευκαιρία να καθίσει και να ξεκουραστεί, ενώ μετά θα πρέπει να περπατήσει άλλα 15 λεπτά ως το σπίτι του.

«Παίρνω το λεωφορείο από τη δουλειά μου ως το σπίτι -καθώς αυτή τη στιγμή δεν έχω αυτοκίνητο- και τώρα στα δημόσια μέσα μεταφοράς, πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις. Αυτό σημαίνει λιγότερες θέσεις. Στη δουλειά μου είμαι όρθιος σε δεκάωρες βάρδιες. Είναι εξαντλητικό, αλλά τουλάχιστον έχει καλά λεφτά. Έτσι καταφέρνω να έχω κίνητρο να αντέχω, όμως μετά από μία ολόκληρη μέρα τα πόδια μου καίνε. Πραγματικά, είναι ευλογία για μένα η ώρα που κάθομαι στο λεωφορείο επιστρέφοντας, γνωρίζοντας ότι έχω άλλα 15-20 λεπτά περπάτημα από τη στάση μέχρι το σπίτι. Κάτι που σημαίνει επιπλέον ώρα ορθοστασία», γράφει.

Στη συνέχεια εξήγησε πώς αυτό έγινε πρόβλημα. «Χθες το βράδυ βρισκόμουν στο λεωφορείο και επιβιβάστηκε μία γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Κοίταξε γύρω της για θέση, αλλά δεν υπήρχε καμία ελεύθερη. Ήμουν πιο κοντά της από τους υπόλοιπους και άρχισε να μου ρίχνει καρφωτές ματιές. Εγώ είχα τα ακουστικά στα αυτιά μου και προσποιούμουν ότι δεν την είχα δει, αλλά άρχισε να μου μιλάει. Δεν ήμουν αγενής, απλά της είπα Όχι, γιατί ήμουν όλη την ημέρα στη δουλειά όρθιος και τα πόδια μου δεν άντεχαν. Δεν ήθελα να αφήσω τη θέση μου. Άρχισε να μυξοκλαίει, λέγοντας ότι μία έγκυος ανύπαντρη μητέρα και της είπα ότι ήταν δική της επιλογή και ότι δεν θα έπρεπε να έχει την αξίωση από τους άλλους να συμβαδίσουν με τις δικές της επιλογές ζωής», συνέχισε.

«Ζούμε σε ένα κράτος που οι προφυλάξεις και οι αμβλώσεις είναι νόμιμες και ελεύθερες και έτσι δεν ξέρω, γιατί αυτό θα μπορούσε να είναι δικό μου πρόβλημα. Δεν φταίω εγώ, αν αποφάσισε να κάνει παιδί, ενώ δεν μπορεί να έχει αμάξι. Αφότου πήγε μία-δυο φορές πάνω κάτω στο λεωφορείο, ένας ηλικιωμένος φώναξε ότι είμαι ανάξιο τέρας και προσέφερε εκείνος τη θέση του στη γυναίκα. Άρχισε να κακολογεί τους σημερινούς νέους και εγώ απλά κοίταξα από την άλλη, σαν να μην είχα ακούσει. Την ώρα που γινόταν αυτή η συναλλαγή με τις θέσεις, ο οδηγός φρέναρε και οι δύο αυτοί επιβάτες έπεσαν. Τότε ήταν που άρχισαν να με βρίζουν, αλλά και πάλι κοίταξα από την άλλη και τους αγνόησα», ανέφερε.

«Όταν επέστρεψα στο σπίτι, το είπα στην αδελφή μου και τους γονείς μου, οι οποίοι επίσης με έκραξαν. Ήμουν τόσο κουρασμένος και μετά από μία εξαντλητική μέρα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να διατηρείται αυτή η ιδέα ότι κάποιες θέσεις είναι εξασφαλισμένες για τέτοιου είδους ανθρώπους. Είμαι κι εγώ κουρασμένος και όλοι είμαστε μέσα σε αυτήν την πανδημία», πρόσθεσε.

Ο άνδρας ήλπιζε ότι θα βρει συμπαραστάτες, αλλά μάλλον είχε χάσει το παιχνίδι.

«Ξέρεις ότι η προχωρημένη εγκυμοσύνη αλλοιώνει την ισορροπία σου; Δεν σου ζητάω να μείνεις έγκυος, απλά μπορείς σαν αρτιμελής άνθρωπος να διαλέξεις να είσαι ευγενικός. Αντ’ αυτού η ευγένειά σου έγινε αιτία να κινδυνεύσουν μία έγκυος και ένας ηλικιωμένος», του είπε μία γυναίκα.

«Κανείς φυσιολογικός δεν θα χρησιμοποιούσε τη λέξη «είδος» για να περιγράψει μία έγκυο. Πες μου ότι είσαι τρολ, σε παρακαλώ», είπε ένας άλλος χρήστης.

Ωστόσο, προς έκπληξή του βρήκε και μία μοναδική συμπαραστάτιδα. «Είμαι γυναίκα, ωστόσο δεν θα ένιωθα ότι εσύ πρέπει να αναγκαστείς να παραχωρήσεις τη θέση σου επειδή εκείνη είναι έγκυος. Ναι και η εγκυμοσύνη κουράζει, αλλά κι εσύ υποφέρεις το ίδιο και μπορεί κι άλλοι να έκαναν το ίδιο με σένα. Δεν υπάρχει λόγος να αναγκάζεσαι να στέκεσαι όρθιος, ενώ κι εσύ πονάς», σημείωσε η γυναίκα.

Πηγή: littlethings.com