«Αnd the Oscar goes to»..: Αυτή είναι η παιδική ταινία που κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο animation

"Αnd the Oscar goes to"..: Αυτή είναι η παιδική ταινία που κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο animation

Με λαμπερές εμφανίσεις, αλλά και ευτράπελα επί σκηνής ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας η 94η τελετή απονομής των Όσκαρ με το Kαλύτερης ταινίας να πηγαίνει στο «CODA».

Το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Γουίλ Σμιθ για το «King Richard», ενώ το Α’ Γυναικείου η Τζέσικα Τσάστεϊν για την ταινία «The Eyes of Tammy Faye».

Όσο για το Όσκαρ Καλύτερο Animation Μεγάλου Μήκους κατέκτησε για μία ακόμη φορά η Pixar με το ευφάνταστο Encanto που εξυψώνει το μεγαλείο της ψυχής του κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως αν έχει ταλέντα ή όχι.

Η ταινία ήταν υποψήφια σε άλλες δύο κατηγορίες, αυτές της Πρωτότυπης Μουσικής, αλλά και του Καλύτερου Τραγουδιού για τη μπαλάντα
«Dos Oruguitas».

Στις κατηγορίες αυτές κέρδισαν ο Hans Zimmer για το «Dune» και οι Billie Eilish και Finneas O’Connel για το ομώνυμο τραγούδι του «No Time to Die».

Λίγα λόγια για την ταινία

Μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια, η οικογένεια των Μάντριγκαλ ζει, κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι, σε μια γεμάτη ζωή πόλη, σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Encanto.

Η μαγεία αυτή του Encanto έχει ως αποτέλεσμα, όλα τα παιδιά στην οικογένεια να είναι ευλογημένα καθένα και με ένα μοναδικό μαγικό δώρο. Όλα εκτός από ένα, την Μίραμπελ.

Ωστόσο, η Μίραμπελ ανακαλύπτει πως η μαγεία της οικογένειάς της βρίσκεται σε κίνδυνο και αποφασίζει πως εκείνη, η μόνη Μάντριγκαλ που δεν έχει κάποιο μαγικό χάρισμα, μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας για την ιδιαίτερη οικογένειά της.

«Με χάρισμα ή όχι, είμαι τόσο ξεχωριστή όσο η υπόλοιπη οικογένειά μου», λέει η Μίραμπελ στο τρέιλερ της ταινίας, ενώ «τρολάρει» τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας λέγοντας: «Μπορεί το χάρισμά σας να έχει μία άρνηση».

Σίγουρα, μπορεί κανείς να μαντέψει με ασφάλεια, ότι αυτή η ταινία πρόκειται να εστιάσει στο πώς η Μίραμπελ ανακαλύπτει το δικό της χάρισμα.

Διαβάστε επίσης:

«Η μαστεκτομή δεν με εμπόδισε να θηλάσω, ένα στήθος μπορεί να φτάνει για δύο»

«Σάρωσε» ξανά τα βραβεία και τις πρωτιές το Δημοτικό Σχολείο Έμπας

Όπως στο μωρό που λέει τα πρώτα του λογάκια, έτσι δεν αποθαρρύνουμε το παιδί που γράφει τις πρώτες λέξεις