Η Μαλάλα Γιουσαφζάι στα Όσκαρ με συγκλονιστική Ralph Lauren τουαλέτα

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι στα Όσκαρ με συγκλονιστική Ralph Lauren τουαλέτα

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι βρέθηκε χθες στην 95η τελετή βραβείων Όσκαρ ως εκτελεστικός παραγωγός του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Stranger at the Gate» που βρέθηκε υποψήφιο στην εν λόγω κατηγοριά.

Η ταινία της παρουσιάζει την εκπληκτική αλλαγή ενός πρώην Αμερικανού πεζοναύτη που πάσχει από PTSD, ο οποίος ξεκίνησε να βομβαρδίσει ένα τζαμί αλλά αντ’ αυτού ασπάστηκε το Ισλάμ. Χάρη στην ιστορία αυτή κέρδισε το βραβείο στο Φεστιβάλ Tribeca του 2022 και στα φετινά Όσκαρ ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

«Αυτή η ταινία είναι μια δυνατή αληθινή ιστορία συγχώρεσης και λύτρωσης. Ελπίζω ότι προκαλεί κάθε θεατή να αμφισβητήσει τις υποθέσεις του και να δείξει καλοσύνη σε όλους όσου συναντά», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων σε παλαιότερη συνέντευξή της η 25χρονη Μαλάλα Γιουσαφζά.

Το φόρεμα που έκλεψε την παράσταση

Μπορεί το βραβείο να έλαβε τελικά η ταινία «The Elephant Whisperers», ωστόσο η Μαλάλα έκλεψε τις εντυπώσεις με την φανταστική ασημένια τουαλέτα Ραλφ Λόρεν, για την οποία είπε: «Ήθελα το φόρεμά μου να αποτελεί ένα μήνυμα για την ταινία μας και να ενσωματώνει την ελπίδα». Τη Μαλάλα συνόδευσε στην τελετή ο σύζυγός της Άσερ Μάλικ.

photo credits: Gilbert Flores // @gettyentertainment
Angela Weiss // @gettyentertainment

Διαβάστε ακόμα:

Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας στον «Πινόκιο» του ντελ Τόρο -Ποιες ταινίες συναγωνίστηκε

Η γενναία μάχη του μικρού Νικόλα με τον καρκίνο: Ο πόνος στα νεύρα και τα «μικρά θαύματα»

Μέγκαν Μαρκλ: Το συγκινητικό δώρο σε γυναίκες που κακοποιήθηκαν στην εγκυμοσύνη τους