Αναβλήθηκε ο 4ος Radisson Blu – Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας: Πότε θα διεξαχθεί κανονικά

Μετατέθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού για το 2021 ο 4ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Οργανωτική Επιτροπή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας συναισθανόμενη το βάρος της ευθύνης που τη διακατέχει σε συνδυασμό με τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας και τις πρωτοφανείς στιγμές που διανύουμε εν μέσω πανδημίας, αποφάσισε τη μετάθεση του 4ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας για την επόμενη ημερολογιακή χρονιά και θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021».

Προστίθεται ότι «την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, ημερομηνία όπου ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί συμβολική λαμπαδηδρομία στήριξης προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έδωσαν και δίνουν μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό COVID -19.

Ακόμα σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας και το Υπουργείο Υγείας θα δοθεί δωρεά για τη στήριξη φορέων που βρίσκονται στην 1η γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό COVID -19».

Πώς θα γίνει επιστροφή χρημάτων για όσους είχαν δηλώσει συμμετοχή

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «όλοι όσοι έχουν ήδη εγγραφεί για τη διοργάνωση της 15ης Νοεμβρίου 2020, έχουν τη δυνατότητα για τη μεταφορά της εγγραφής τους στη διοργάνωση της 21ης Νοεμβρίου 2021 ή την πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να μεταφέρουν την εγγραφή τους ή να ζητήσουν επιστροφή των χρημάτων τους, μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση στην σελίδα http://bit.ly/RBLIM-2021.

Η  Οργανωτική Επιτροπή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας αναφέρει επίσης ότι «αν και η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι πιο ομαλή σε σχέση με άλλες χώρες, προχώρησε στη μετάθεση του αγώνα, διότι δεν θα ήθελε σε καμία των περιπτώσεων η διοργάνωση, η οποία προσελκύει δεκάδες χιλιάδες δρομείς, επισκέπτες και θεατές, να γίνει αιτία για μαζική διασπορά του ίου, αφού η ύπαρξη έστω και ενός φορέα του ιού, στον περιβάλλοντα χώρο που διεξάγεται ο αγώνας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες».

Ωστόσο, καταλήγει η ανακοίνωση «παραμένουμε προσηλωμένοι στο σλόγκαν μας «One step one dream» και ευελπιστούμε στις 21 Νοεμβρίου 2021 να υποδεχτούμε για μία ακόμη φορά δεκάδες χιλιάδες δρομείς, επισκέπτες και θεατές, από περισσότερες από ογδόντα χώρες».