Αγωνία για το κλείσιμο των σχολείων – Τι εισηγείται η Επιτροπή

Εν αναμονή των αποφάσεων για το πιθανό πρόωρο κλείσιμο των σχολικών μονάδων, βρίσκονται μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, καθώς σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Τριμερούς Μικτής Επιτροπής.

Στη συνεδρία η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, θα συμμετάσχουν τεχνοκράτες του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Υγείας και μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατεύθυνση που έχει το Υπουργείο Παιδείας μέσα από εισηγήσεις που έχει ήδη καταθέσει στην Μικτή Επιτροπή δεν προβλέπει αναστολή φοίτησης και τούτο διότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες απομένει μόνο μια βδομάδα πριν το επίσημο κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές του Πάσχα ενώ ευνοούν η συζήτηση να συνεχιστεί μετά το Πάσχα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Συμβουλευτική Επιτροπή δεν θα καταθέσει κατά την σημερινή συνεδρία πρόταση που να προκρίνει κλείσιμο των σχολείων λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας στην χώρα μας.

Αυτό που φαίνεται να εισηγείται είναι η αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων στα σχολεία με αλλαγές στον τρόπο ιχνηλάτισης των επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίζονται και αυτό έρχεται ως συνέχεια στις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση αναθεωρημένου πρωτοκόλλου.

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του χθες ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου είπε πως «γίνεται μια συζήτηση, υπάρχει μια τριμερής Επιτροπή από το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας και από τη συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή, εξετάζονται εισηγήσεις, ιδέες για να δούμε πώς θα αναπροσαρμοστούμε. Άμα υπάρξουν αποφάσεις θα ανακοινωθούν».

Πηγή: Sigmalive