Είναι γεγονός ότι τα λαχανικά δεν αποτελούν την πρώτη επλογή των παιδιών όταν τους ρωτάτε τι να μαγειρέψετε. Κι όμως τα λαχανικά μπορεί να μην κερδίζουν με την όψη τους αλλά σίγουρα με τις θρεπτικές ουσίες τις οποίες μας δίνουν σε κάθε τους μπουκιά. Σήμερα φτιάχνουμε ένα πράσινο άκρως δυναμωτικό φαγάκι που αξίζει να το σερβίρετε και στη δική σας οικογένεια.
Υλικά
6-8 καρδιές αγκινάρας καθαρισμένες
1/4 φλιτζανιού γλυκά αρακά, κατεψυγμένο
1 μικρό καρότο κομμένο σε κύβους
1 μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους
50 ml + 25 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τις αγκινάρες σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Ρίχνετε τα λαχανικά μέσα στις αγκινάρες. Προσθέστε 50 ml ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήστε το πιάτο να κρυώσει πρώτα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις αγκινάρες σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Περιχύνουμε 25 ml ελαιόλαδο και γαρνίρετε με μαϊντανό και άνηθο.